ZBOG DUGOVA

Zvezdi zabranjeno da registruju igrače

0 komentar(a)
FK Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda, Foto: FK Crvena zvezda
Ažurirano: 16.02.2019. 15:50h

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije zabranila je, zbog neizmirenih dugovanja, registraciju novih igrača za 13 klubova, među kojima je i Crvena zvezda.

Kako se navodi na sajtu FSS, bivši igrači, treneri, odnosno klubovi kao povjerioci, su pred Disciplinskom komisijom podnijeli zahtjeve za pokretanje disciplinskih postupaka zbog neizmirenih dugovanja, što je dovelo do zabrane registracije novih igrača za Crvenu zvezdu, Vojvodinu, Jagodinu, Rad, Borac iz Čačka, Novi Pazar, Radnički (N), Radnički (KG) i OFK Beograd.

Takođe, zabranom transfera kažnjena su i četiri kluba iz Prve lige Srbije: BSK, Sloboda, Metalac i Inđija.

Zvezda je kažnjena zbog postupaka koji su pokrenuli igrači Dragan Mladenović, Miloš Vesić, Ljuba Nenadić, Marko Vešović, Bojan Pavlović, Aleksandar Jevtić, Stevan Reljić, Uroš Ćosić i Srđan Mijailović, u iznosu od 230.521,72 eura, 13.500 dolara i 160.000 dinara.

Kako se navodi u saopštenju, zabrana registracije igrača se ne odnosi na mogućnost transfera u druge klubove, odnosno na mogućnost da klubovi obezbijede sredstva za izmirenje finansijskih obaveza.

Disciplinska komisija FSS apelovala je da klubovi u što kraćem roku ili izmire finansijske obaveze prema poveriocima ili da, ako postoji mogućnost, sklope sporazum vezan za način izmirenja obaveza, kako bi se zabrana ukinula i kako bi mogli da registruju nove igrače u zimskom prelaznom roku, koji počinje 19. januara sljedeće godine.