Savić: Mislim samo na Fiorentinu

1 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Beta/AP
Stefan Savić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.12.2014. 09:53h

Pomiješane emocije za Stefana Savića. Imao je znanje i sreću da postigne gol, pa nesreću da mu se pripiše i autogol.

Zatim povreda - nesreća da treći put u karijeri polomi nos, ali i sreća da ne mora na drugu operaciju (jednu je već imao u maju). I sve to u samo jednom meču, za 90 minuta protiv Ćezene...

"Pregledi u Rimu su pokazali da ne moram na operaciju. Iako je udarac bio jako neugodan, neću morati da pauziram, biću spreman već za nedjelju i utakmicu protiv Empolija. Igraću, ako me trener stavi u tim", kaže Savić za „Vijesti” uz osmijeh.

Igraće, naravno, jer je ove sezone jedan od najvažnijih ljudi Vinćenca Montele.

"Pobijedili smo na vrućem gostovanju, vezali treći trijumf na strani i osvojili 10 bodova u posljednja četiri meča, među kojima je bila i utakmica sa Juventusom, što je definitivno sjajan skor. Malo smo se iskupili za slabije rezultate na početku sezone, ali nismo imali ni sreće sa povredama, poklopilo nam se mnogo loših stvari. Sada smo se približili vrhu tabele. Jesmo tek osmi, ali trećeplasirani Lacio ima samo tri boda više. Vjerujem da možemo da napadnemo tu poziciju, koja vodi u kvalifikacije za LŠ. Bilo bi to fenomenalno", kaže Savić.

Utakmicu u Ćezeni pamtiće dugo...

"Drago mi je zbog gola, igra glavom u protivničkom šesnaestercu je segment u kojem sam mnogo napredovao otkada sam došao u Italiju. Autogol? Svi koji su gledali utakmicu vidjeli su da nisam kriv, ni najmanje. Golmanu Netu je lopta prošla ispod noge, iako je mogao da je uhvati u ruke, ali dešava se to, doduše ne baš često", ističe 23-godišnji defanzivac.

Za Stefana Savića se interesuje Juventus, zakleti „neprijatelj” Fiorentine, makar italijanski mediji tako pišu...

"Imam ugovor sa Fiorentinom do kraja 2016. Koncentrisan sam da igram što bolje i pomognem timu. Što se tiče interesovanja i ponuda ostalih timova, uvijek će toga biti ako budem igrao dobro", zaključuje Savić.

Bonus video: