Stefan Savić slomio nos, treći put u karijeri

10 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: REUTERS
Stefan Savić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 15.12.2014. 16:50h

Crnogorski reprezentativac i defanzivac Fiorentine Stefan Savić juče je u Ćezeni odigrao utakmicu koju će pamtiti cijeli život.

Prvo je postigao gol za vođstvo 2:0, a onda i bizaran autogol, isključivom krivicom golmana Neta (lopta mu prošla ispod noge), čime je Ćezena smanjila na 2:1.

I kao da golovi u obje mreže nisu bili dovoljni, već je nakon utakmice ustanovljeno da je Savić - slomio nos! I to treći put u karijeri...

Vođa odbrane "viole" sudario se sa protivničkim napadačem 20 minuta prije kraja. Uprkos krvarenju, ostao je na terenu do posljednjeg sudijskog zvižduka i pomogao četi Vinćenca Montele da zabilježi treću uzastopnu pobjedu u gostima (završilo se 4:1).

A onda, nakon meča, nastale su tegobe zbog kojih je Savić, danas na slobodan dan, morao brzim vozom do Rima na detaljne preglede. Sjutra će se znati koliko će morati da pauzira.

Srećom, Fiorentina do kraja godine po rasporedu treba da odigra još samo jednu utakmicu (u nedjelju protiv Empolija), nakon čega slijedi pauza do 6. januara, pa će 23-godišnji Mojkovčanin imati dovoljno vremena da se oporavi.

Savić nema sreće sa povredom nosa, koji je dva puta lomio. Posljednji put maja ove godine, kada je zbog operacije propustio prijateljske mečeve reprezentacije protiv Slovačke i Irana.

Bonus video: