Osmogodišnjak sanja Partizan, prate ga Italijani

111 pregleda 8 komentar(a)
Bojan Prelević, Foto: Privatna arhiva
Bojan Prelević, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 15.12.2014. 16:44h

Iako tek osmogodišnjak Podgoričanin Bojan Prelević je na fudbalskim terenima u Crnoj Gori najavio da ga čeka velika budućnost.

Dječak čije brojke (od septembra 2013. do danas je postigao preko 170 golova) govore dovoljno, već je u avgustu prošle godine bio u kampu Rome, a početkom ove je u Igalu posjetio i kamp Partizana.

Tada je u duelima protiv Igala i Risa efektnim golovima skrenuo pažnju na sebe i dobio poziv da se već u martu, kako sam kaže, za korak približi snu - desetak dana je trenirao na stadionu Partizana sa klincima "crno-bijelih" rođenim 2005. godine.

S Partizanom se tu priča svakako ne završava, jer je Bojan kasnije posjetio Teleoptik u junu, potom je bio i na Zlatiboru, a početkom naredne godine će biti i u kampu beogradskog kluba u Baru.

Prelević je član fudbalskog kluba Kalćo, a počeo je da se bavi ovim sportom s četiri i po godine kod Željka Mrđenovića i Mirka Šćepanovića, koji su mu i danas treneri.

Već u prvoj utakmici u ligi, u septembru prošle godine, Prelević je protiv Olimpa postigao četiri gola i to je bio uvod u sjajnu golgetersku seriju.

Prošle sezone je na 40 utakmica u svim takmičenjima za starije godište (2005) dao 103 gola, a imao je i veliki broj asistencija koje su ga odmah izbacile u prvi plan.

Bojan od septembra igra za dva godišta. Za generaciju 2006. je u šest kola Đetić lige postigao 26 golova (u posljednjem kolu za vikend čak sedam protiv Selekta), a za godinu starije 11 pogodaka na pet mečeva, od kojih je jučerašnji bio evrogolo s pola terena za trijumf nad Arenom.

Na “Montenegro Đetić kupu” u generaciji 2005. Kalćo je bio prvi, a Bojan je proglašen za najboljeg igrača turnira.

Po mišljenju stručnjaka radi se o najboljem igraču svog godišta u Crnoj Gori, a među najboljima u regionu. Inače, odlikuju ga jak i precizan udarac (ističe se postizanjem veoma efektnih golova), dribling, asistencija, kontrola lopte i pregled igre, izuzetna brzina, prenos lopte, osjećaj za gol i prostor...

Iako ima jasnu želju da u bliskoj budućnosti postane član Partizana, Bojana prate i treneri Rome, a postoje indicije i da će u januaru naredne godine i predstavnici jedne od čuvenih italijanskih i evropskih akademija zbog njega posjetiti „Kalćo“.

Bonus video: