Sudari titana: PSŽ - Čelzi, Siti - Barsa, Juve - Borusija

Žrijeb obavlja generalni sekretar UEFA-e Đani Infantino, direktor UEFA-e za sva takmičenja Đorđo Marketi te ambasador finala Karl-Hajnc Ridle
0 komentar(a)
Žrijeb za Ligu šampiona, Foto: Reuters
Žrijeb za Ligu šampiona, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2014. 12:46h

Žrijeb parova osmine finala Lige šampiona ponudio je čak tri duela koja su viđena u nokaut fazi prošle sezone, dva u istoj fazi eliminacije: Mančester siti - Barselona i Šalke - Real Madrid.

Pari Sen Žermen i Čelzi su u martu i aprilu ove godine igrali četvrtfinale, sada će se neko oprostiti stepenicu ranije.

Stare uspomene

Juventus i Borusija Dortmund evociraće uspomene na legendarno finale Lige šampiona u Minhenu 1997, kada su „milioneri” šokirali tada moćnu „staru damu” (3:1) i osvojili jedinu titulu prvaka Evrope do sada.

"Veliki sam fan trenera Jirgena Klopa, a mečevi sa Dortmundom predstavljaće pravi indikator našeg realnog kvaliteta", kazao je Pavel Nedved, član uprave italijanskog šampiona.

U ostalim mečevima, Bajern je veliki favorit protiv Šahtjora, Atletiko Madrid nešto manji protiv Bajer Leverkuzena, a Porto protiv Bazela.

Najveći dobitnik žrijeba u Nionu je trener Arsenala Arsen Venger. Profesor je po navici očekivao Bajern ili Barselonu (četiri posljednje eliminacije u osmini stigle su baš od Bavaraca i Katalonaca), ali je umjesto toga iz prvog šešira izvukao „svoj” Monako, koji je trenirao od 1987. do 1994. i protiv koga je veliki favorit.

Jovetić protiv Mesija

Barselona je prošle sezone rutinski eliminisala Siti u osmini (2:0 u gostima, 2:1 kući u revanšu), ove je vjerovatno čeka teži posao.

Stevan Jovetić, jedini Crnogorac u nokaut fazi LŠ, imaće novu priliku da se odmjeri sa Leom Mesijem, jer prošle sezone nije dobio šansu.

"Biće to duel velikih timova i velikih fudbalera. Svašta može da se dogodi - riječi su Andonija Zubizarete, sportskog direktora Katalonaca.

"Mislim da smo bolji nego prošle sezone i da ćemo im napraviti probleme", dodao je Ćiki Begeristajn, direktor Sitija.

Murinju se ispunila želja

Trener Čelzija Murinjo je poželio PSŽ - dobio je PSŽ.

"Spektakl i za igrače i za navijače", rekao je Specijalni.

Njegov tim je prošle sezone u revanšu nadoknadio dva gola minusa iz prvog meča (2:0, nakon poraza 3:1) i prošao u polufinale.

Bonus video: