Jovetić pauzira "nekoliko sedmica"

2 komentar(a)
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Stevan Jovetić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.12.2014. 18:05h

Crnogorski napadač Stevan Jovetić odustvovaće nekoliko sedmica zbog povrede mišića, kazao je trener Mančester sitija Manuel Pelegrini.

"Vidjećemo kako će se odvijati stvari, ali plašim se da će za oporavak trebati nekoliko sedmica", izjavio je Pelegrini.

Povreda je stigla u najgorem mogućem momentu, kada su povrijeđeni svi ostali napadači engleskog šampiona (Aguero, Džeko), i kada bi Jovetiću bila zagarantovana velika minutaža.

Siti je, dakle, u velikom problemu, taman kada je uhvatio formu. Jedini napadač na kojeg Pelegrini trenutno može da računa je tinejdžer Hose Anel Poso, koji je povučen iz rezervnog tima. I što je najgore od svega, tako će biti do kraja godine.

"Nekoliko sedmica bićemo bez Aguera, Jovetića i Džeka. Da, u problemu smo", dodao je Pelegrini.

Engleski mediji, međutim, procjenjuju da će se Jovetić prvi vratiti na teren (za dvije sedmice) i da će biti spreman za božićni i novogodišnji festival fudbala na Ostrvu. Aguero i Džeko vratiće se tek sredinom januara.

Jovetić je osjetio bol u mišiću zadnje lože na meču protiv Sanderlenda 3. decembra, kada zamijenjen pola sata prije kraja. Potom je propustio meč sa Evertonom, ali je stigao da se oporavi i odigra 10 minuta protiv Rome u Rimu u Ligi šampiona. Izgleda da su baš tih pola sata igre pogoršali povredu...

Bonus video: