Junajted počistio Liverpul, pobjeda Totenhema

Runi, Mata i Van Persi uz pomoć sudije Atkinsona riješili veliki ostrvski derbi
1 komentar(a)
Mančester junajted, Foto: Reuters
Mančester junajted, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.12.2014. 18:08h

Dvije velike greške odbrane Liverpula i jedna sudije Martina Atkinsona bile su dovoljne Mančester junajtedu da sa ubjedljivih 3:0 riješi veliki ostrvski derbi.

Na "Old trafordu" je Liverpul kažnjavan kao prosječna ekipa (kao, uostalom, i toliko puta do sada u sezoni), pa su "crveni đavoli" slavili teže nego što govori rezultat ako se sagledaju sve prilike na obje strane i učvrstili se na trećem mjestu iza nedodirljivih Čelzija i Mančester sitija.

Vejn Runi je načeo "redse" u 12. minutu nakon što je Antonio Valensija lagano prošao pored tri defanzivca po desnoj strani, a Junajted je udvostručio prednost uz pomoć arbitra koji nije primijetio ofsajd od skoro metar i po u kojem se našao Huan Mata nakon što je Robin van Persi zakačio loptu glavom.

Liverpul u prvom poluvremenu nije bio bez šansi, ali je David de Hea znao kako da sačuva mrežu, i to je Junajtedu u nastavku dalo krila, pa je još jednim pogotkom riješio sve.

Strijelac je bio Robin van Persi na pas Mate, nakon što je Dejan Lovren po ko zna koji put ove sezone dokazao čelnicima i navijačima Liverpula da je promašena investicija od 25 miliona funti.

Liverpul je tako crnu sedmicu u kojoj je i eliminisan iz Lige šampiona zaokružio teškim porazom od najvećeg rivala, a engleski mediji ističu da se menadžeru Brendanu Rodžersu trese pozicija kao nikada do sada...

Mančester je, s druge strane, stigao do šestog vezanog trijumfa.

Rezultati

Mančester j. - Liverpul 3:0 (Runi 12, Mata 40, Van Persi 71)

Svonsi - Totenhem 1:2 (Boni 48 - Kejn 4, Eriksen 89)

Ponedjeljak

Everton - KPR

Subota

Čelzi - Hal 2:0

Lester - Mančester siti 0:1

Arsenal - Njukasl 4:1

Barnli - Sautempton 1:0

Kristal Palas - Stouk 1:1

Sanderlend - Vest Hem 1:1

VBA - Aston Vila 1:0

Bonus video: