Zlatna jesen Rudara

2 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 12.12.2014. 19:20h

Najviše pobjeda (13) i datih golova (31), najmanje primljenih (osam), najbolja gol razlika (+23), najljepša igra. Mnogo je atributa koji pljevaljskom prvoligašu, apsolutno zasluženo, dodjeljuju epitet trenutno najbolje fudbalske ekipe u državi.

Zato je i jesenja titula stigla kao prava nagrada, titula kojoj niko, pa ni najbliži konkurenti ne mogu pronaći ni jednu jedinu riječ zamjerke. Svoju moć „rudari” su demonstrirali i u srijedu, u Budvi, gdje su ne samo ovjerili, nego i poprilično „zacementirali” lidersku poziciju uoči zimske pauze.

Ne samo zbog ubjedljivog trijumfa i tri pogotka, već kompletnog izdanja, desetak stvorenih zicera, ozbiljnog odnosa prema obavezama… U svakom slučaju, fudbalska jesen u Crnoj Gori obojena je Rudarevim plavim, često i zlatnim bojama.

"Mislim da smo zasluženo tu gdje jesmo. Nije bilo opuštanja ni na Lugovima, iako smo i prije tog duela obezbijedili zimovanje na čelu tabele. Htjeli smo, na sreću i uspjeli, da na pauzu odemo sa pristojnom zalihom u odnosu na Sutjesku, Mladost, pa i Budućnost. Od prvog do 90 minuta igrali smo kako treba, možda momcima mogu koju riječ zamjerke da uputim kada je u pitanju realizacija, ali kada se sve sabere, sigurna pobjeda ni jednog trenutka nije dolazila u pitanje", raspoloženo priča strateg Rudara, Mirko Marić.

Na početku sezone nije izgledalo da će Pljevljaci biti tako dominantni. Prošlogodišnj sastav se, čast izuzecima, uglavnom razišao, pojačanja nije bilo ni na vidiku, a prvenstvo praktično na pragu. I onda, u samo nekoliko dana, pod Golubinju stižu braća Ivanović, Igor i Ivan, pa Brnović, Jovović, Dubljević, Bulajić, vraća se Đurić…

Formira se jaka ekipa koja od prvog kola počinje da melje rivale. Odmah je to na svojoj koži osjetila Sutjeska, kasnije i većina ostalih. Provukli su se samo Budućnost i Mornar.

"Kockice su se zaista brzo složile, jer i oni koji su ostali i ovi koji su došli, pravi su profesionalci, nije im trebalo mnogo vremena za uklapanje. Klupsko rukovodstvo stalo je iza nas, takođe i navijači, stručni štab je funkcionisao kao sat i rezultati nisu mogli izostati. Govori to i broj osvojenih bodova, mislim da smo u tom segment oborili jesenji rekord od kada je Crna Gora nezavisna država, upisali čak 13 pobjeda od mogućih 17, naša mreža tresla se samo osam puta. Ni gol u dvije utakmice. S druge strane, iako bez pravog, onog klasičnog centarfora, riješili smo i problem neefikasnosti koji je često znao i te kako da nas muči. Jedina mrlja je rano ispadanje iz Kupa. Lovćen nas je uhvatio u trenutku slabosti i prošao, a možda smo mogli do kraja na oba fronta", kaže mladi stručnjak.

U Rudaru se, naravno, neće zadovoljiti jesenjim lovorikama. Kažu da će na proljeće učiniti sve da prvi stignu i do one „prave” titule. To će raditi igrači koji su tako dobro odradili prvi dio prvenstva, a biće i pojačanja.

Neka imena se pominju, ali u klubu kažu da će se na konkretnije informacije ipak pričekati, ali i da će ekipa biti jača nego jesenas. Pominje se, takođe, i nova baza za zimske pripreme, Marbelja u Španiji.

Šta će od svega biti, ostaje da se vidi, kada se završi odmor i počnu pripreme za proljećnju polusezonu. A to će se najvjerovatnije desiti 15. januara.

Bonus video: