Bufon: Poludio bih da sam bio na mjestu Kasiljasa

0 komentar(a)
Bufon, Foto: Reuters
Bufon, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2014. 12:44h

Golman Juventusa Đanluiđi Bufon rekao je danas da se ne slaže s filozofijom čestog mijenjanja golmana i dodao da bi poludio da je na mjestu Ikera Kasiljasa u Real Madridu.

"Svako se drugačije nosi sa situacijama, ali Kasiljasova situacija mene bi iznervirala. Nisam se slagao s rotacijom Dijega Lopesa i Kasiljasa, da se radilo o meni, osjećao bih se kao da sam kažnjen", rekao je Bufon, a prenosi portal Goal.com.

Reprezentativac Španije i dugogodišnji prvi golman Reala je prošle sezone izgubio mjesto u startnih 11 kraljevskog kluba, ali ju je ove sezone povratio poslije odlaska Lopesa u Milan.

"Kad sam spreman, želim igrati svaku utakmicu, jer se osjećam snažno. Naravno, ako rezultat daje razlog treneru da promijeni stvari, to je onda normalno. Ekipa Realovog kalibra može igrati 60 utakmica godišnje što može biti problem, ako se previše odmarate", kazao je Bufon.

On je dodao da ga je iznenadila situacija u kojoj je bio Kasiljas, kao i da se dešava da golman napravi greške, ali da pravi i "sjajne odbrane".

"Kad igrate za ekipe poput Reala i Juventusa, kritike su još žešće. To vas može destabilizovati i zbog toga može izgubiti 'jedinicu'", kazao je Bufon.

Bonus video: