Marić: Na proljeće nastavljamo gdje smo stali

52 pregleda 3 komentar(a)
Mirko Marić, Foto: Arhiva Vijesti
Mirko Marić, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 10.12.2014. 16:43h

Rutinskom pobjedom u Budvi (3:0), Rudar je krunisao dobre igre u jesenjoj polusezoni i otišao na pauzu sa četiri boda prednosti u odnosu na najbliže rivale, Sutjesku i Mladost.

Duel na Lugovima bio je igra mačke i miše od početka do kraja. Pljevljaci su dali tri gola - Đurić u 35, Igor Ivanović u 59. i Vuković u 88. minutu - a mogli su makar još toliko.

"Žao mi je što u posljednjem kolu jeseni nismo još popravili gol-razliku, jer smo bili mnogo bolji, stvorili smo sijaset šansi", kazao je Mirko Marić, trener Pljevljaka.

Iza Rudara je najuspješnija jesenja polusezona do sada u prvenstvu - 13 pobjeda, po dva remija i poraza - te prva jesenja titula u nezavisnoj Crnoj Gori.

Još značajniji je, međutim, podatak da Pljevljaci idu na pauzu sa pristojnom zalihom u odnosu na konkurente.

"Dobili smo mnogo bitnu utakmicu i sa plus četiri mnogo mirnije idemo na pauzu. Moramo biti jako zadovoljni polusezonom. Siguran sam da ćemo i na proljeće nastaviti tamo gdje smo stali", dodao je Marić.

Pljevljaci su u Budvi nakon prvih pola sata imali "na kontu" dvije dobre šanse (Ivan Ivanović i Gačević) te jedan poništen, a čini se regularan gol (Ivan Ivanović).

Bilo je pitanje trenutka kada će se zatresti mreža indisponiranog domaćina i taj trenutak je došao u 36. minutu - Igor Ivanović i Vlahović su kombinovali nakon kornera, da bi centaršut na drugoj stativi spremno dočekao Đorđe Đurić za prvo slavlje gostiju.

Rudar je mogao da postigne još jedan gol do kraja prvog poluvremena, ali je Igor Ivanović u 42. minutu bio neprecizan sa peterca.

Ni u nastavku nije bilo probljema za Pljevljake, koji su kontrolisali igru i čekali situaciju da potvrde trijumf. Igrao se 59. minut kada je Ivan Ivanović prošao po lijevoj strani i kao na tacni poslužio brata Igora za sigurnih 2:0.

Isti igrač je u 80. minutu glavom promašio prazan gol sa dva metra, ali je treći gol ipak stigao - postigao ga je rezervista Vuković, šutem sa ivice šesnaesterca dva minuta prije kraja.

MOGREN - RUDAR 0:3

Budva - Stadion „Lugovi”. Gledalaca: 150. Sudija: Miloš Bošković (Podgorica). Pomoćnici: Boban Krstev (Cetinje) i Marjan Paunović (Berane) . Strijelci: Đurić u 35, Igor Ivanović u 59. i Vuković u 88. minutu. Žuti kartoni: Ćosić (Mogren), Kato, Ivan Ivanović (Rudar).

Mogren: Đurović, Radulović (od 56. Zec, od 70. Karadžić), I.Vujačić, Baošić, Racković, Vukićević (od 51. Marković), Ćosić, Mugoša, Krstić, Adrović, V.Vujačić.

Rudar: Radanović, Jovović, Brnović, Đurić, Nestorović, Kato, Vlahović (od 90. Golubović), Gačević (od 57. Vuković), Noma, Ig. Ivanović (od 88. Mrdak), Iv. Ivanović.

Bonus video: