Ronaldo: Kristijano ponovo osvaja Zlatnu loptu; Zaneti: Mesi je najbolji

7 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2014. 16:11h

Brazilska fudbalska legenda Ronaldo smatra da je Portugalac Kristijano Ronaldo zaslužio da i ove godine dobije nagradu "Zlatna lopta", za najboljeg igrača svijeta.

"Kristijano je najbolji napadač na svijetu. Brojke koje postiže su nevjerovatne i nezamislive u moje vrijeme. Veoma dobro kombinuje tehnički kvalitet sa fizičkom snagom. Mislim da je svima jasno da će ponovo osvojiti Zlatnu loptu", rekao je Ronaldo za Realovu televiziju.

Pored napadača Reala, za prestižnu nagradu, koju dodjeljuju FIFA i francuski časopis "Frans fudbal", konkurišu Lionel Mesi iz Barselone i golman minhenskog Bajerna Manuel Nojer.

Nekadašnji legendarni kapiten Intera i bivši argentinski reprezentativac Havijer Zaneti smatra da je najbolji njegov zemljak - Mesi.

"Igrači koji igraju u veznom redu i naprijed su ti koji bi trebalo da dobiju nagradu. Nisam siguran ko bi mogao da dobije Zlatnu loptu, pošto su sva tri kandidata imala sjajnu godinu, ali nadam se da to biti Mesi.

On je fantastičan igrač i svojim igrama ne prestaje da iznenađuje. Po mom mišljenju, on je trenutno najbolji igrač na svijetu", rekao je Zaneti za sajt FIFA.

Tradicionalna ceremonija proglašenja pobjednika biće obavljena 12. januara 2015. godine u Cirihu.

Štegen: Nojer je najbolji golman na svijetu

Golman Barselone Mark-Andre Ter Štegen rekao je da je čuvar mreže Bajerna iz Minhena najbolji golman na svijetu.

"Izvinjavam se (golmanu Barselone Klaudiju) Bravu, ali za mene je Nojer najbolji na svijetu. Klaudijo je fantastičan golman, ali Nojer je osvojio Svjetsko prvenstvo i već godinama u Bajernu dokazuje da je najbolji", rekao je Štegen za španske medije.

Štegen je naveo da je srećan što on nije morao da glasa.

"Sva trojica su fenomenalna i zaista ne mogu da kažem da li Nojer zaslužuje tu nagradu više od ostalih", dodao je Štegen.

Bonus video: