Pobjede Rudara i Mornara, Pljevljaci na plus četiri

0 komentar(a)
Rudar, Foto: Savo Prelević
Rudar, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.12.2014. 14:58h

Fudbaleri pljevaljskog Rudara i barskog Mornara ostvarili su pobjede u odgođenim utakmicama 17. kola Telekom Prve crnogorske lige.

Rudar je danas u Budvi savladao Mogren 3:0 i upisao 13. trijumf ove sezone.

Do pobjede, nakon koje je prednost u odnosu na drugoplasiranu Sutjesku uvcećao na četiri boda, došao je golovima Đorđa Đurića u 36, Igora Ivanovića u 60. i Zorana Vukovića u 88. minutu.

Mornar je u Kotoru, pogotkom Luke Rotkovića u 72. minutu, savladao Bokelj 1:0.

To je šesti trijumf barskog tima, dok je Bokelj doživio deveti poraz.

Mečevi u Budvi i Kotoru bili su na programu u subotu, ali su odloženi zbog obilnih padavina i nepripremljenosti terena u Budvi i Kotoru.

Na mečevima igranim u subotu postignuti su sljedeći rezultati: Petrovac - Sutjeska 1:1, Budućnost - Mladost 0:0, Zeta - Lovćen 2:3 i

Rudar je jesenji dio šampionata završio kao prvoplasirani sa 41 bodo.

Sutjeska i Mladost osvojili su po 37, Budućnost je četvrta sa 33, dok su po 25 bodova imaju Lovćen i Grbalj.

Vujović vodeći strijelac

Napadač Sutjeske Goran Vujović sa 12 postignutih golova najbolji je strijelac jesenjeg dijela šampionata Telekom Prve fudbalske lige, u takmičenju za Trofej Radija Crne Gore.

Golgeter Budućnosti Admir Adrović je drugi sa 11 golova, Petar Orlandić iz Zete i Luka Rotković iz Mornara postigli su po devet, Stevan Kovačević iz Sutjeske osam, a po gol manje napadač Mladosti Bogdan Milić i Žarko Grbović iz Mogrena.

Napadač Grblja Darko Nikač i Ivan Knežević iz Mladosti po šest puta zatresli su protivničku mrežu, dok su po pet golova postigli Ivan Jablan (Grbalj), Nedeljko Vlahović (Rudar), Benjamin Kacić (Petrovac) i Draško Božović iz Lovćena.

Po četiri puta u listu strijelaca upisali su se Vladimir Jovović (Sutjeska), Marko Šćepanović (Mladost), Aleksandar Vujačić (Budućnost), Goran Burzanović (Zeta), Japanac Kohei Kato i Igor Ivanović (Rudar) i Danilo Tomić (Petrovac).

Po tri gola postigli su Vule Vujačić (Mogren), Miloš Đalac i Miroje Jovanović (Mladost), Marko Đurović i Milan Vušurović (Lovćen), Fukui Masato (Sutjeska), Luka Maraš, Aleksandar Šćekić i Miloš Nikezić (Bokelj), Nebojša Đalović (Berane) , i Branislav Janković (Grbalj).

Radio Crne Gore, povodom jubileja 70 godina postojanja, pokrenuo je akciju trofej za najboljeg strijelca u Prvoj crnogorskoj fudbalskoj ligi.

Prvi trofej u sezoni 2013/14 dobio je Stefan Mugoša u dresu Mladosti.

Bonus video: