Vrijeme je za Stevana Jovetića

„Vučica” mora da pobijedi, ili da odigra neriješeno 0:0, dok Englezima odgovara svaki remi sa postignutim golovima. Jovetić se večeras suočava sa možda i najvećim izazovom u karijeri, jer se u Sitijevoj utakmici godine od njega očekuje da nastavi tamo gdje je nevjerovatni Kun Aguero stao
10 komentar(a)
Jovetić, Džeko, Lampard, Foto: Reuters
Jovetić, Džeko, Lampard, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.12.2014. 11:44h

It's time for Jovetić to shine (vrijeme je da Jovetić zablista), pišu engleski mediji u najavi krucijalne utakmice prve faze Lige šampiona, Roma - Mančester siti večeras na „Olimpiku”.

U Rimu se igra utakmica nakon koje nema povratka. Jedan će biti pobjednik - drugi poraženi, jer je varijanta da oba tima budu poražena moguća samo u slučaju senzacionalnog trijumfa CSKA nad Bajernom u Minhenu. A varijanta da se svi raduju - ne postoji. Rim je na nogama, jer u osminu finala može samo jedan.

„Vučica” mora da pobijedi, ili da odigra neriješeno 0:0, dok engleskom šampionu odgovara svaki remi sa postignutim golovima, naravno i bilo koja pobjeda.

Aguerove brojke i borba s povredom

Jovetić je zbog bola u zadnjoj loži propustio duel Premijer lige protiv Evertona u subotu veče, a nakon povrede Kuna Aguera, oporavak crnogorskog napadača je od ogromnog, čak i presudnog značaja za trenera Manuela Pelegrinija i Sitijev ofanzivni potencijal.

Jovetić se suočava sa možda i najvećim izazovom u karijeri, jer se u Sitijevoj utakmici godine od njega očekuje da nastavi tamo gdje je Argentinac stao! A Aguero je ove sezone postigao 19 golova na 20 utakmica u svim takmičenjima.

Osim pritiska zbog nestavrnih brojki kolege iz tima, Jo-Jo mora da se izbori i sa sopstvenom povredom. Izdržao je posljednji trening u Mančesteru pred let za Rim, trenirao je i sinoć na „Olimpiku”, sve su prilike da će uspjeti da se oporavi.

Delio Rosi: Jovetić je kao Toti i Del Pjero

A bivši trener Fiorentine Delio Rosi, koga je „Gazeta delo sport” pozvala da najavi utakmicu, upozorio je Romu da se „čuva njegovog bivšeg pulena”.

"Kada vidim kako igra Jovetić, odmah se sjetim Del Pjera. A po nekim pokretima, skokovima i genijalnim potezima, podsjeća me na Franćeska Totija", rekao je Delio Rosi, koji je trenirao Jovetića u Fiorentini.

U isto vrijeme, trenirao je i Adema Ljajića, večeras velikog aduta Rome. I ne samo trenirao - sa srpskim internacionalcem je čak i urkstio pesnice prije tri godine na meču protiv Novare, zbog čega je morao da leti iz kluba.

"Ljajić me podsjeća na Meneza, iako još uvijek nema snagu Francuza. On je jedan od onih fudbalera koji individualnom majstorijom mogu da riješe utakmicu", istakao je Delio Rosi.

Pelegrini: Nema alibija

Ipak, nije ovo samo Jovetić-Ljajić duel. Puno je majstora na obje strane, a ulog je ogroman - plasman u drugu fazu Lige šampiona.

Posebno se to odnosi na Mančester siti, koji je pod pritiskom stalnih evropskih posrtanja minulih sezona.

"Moramo da idemo na pobjedu. Igrati na 0:0 bilo bi pogubno, a i nije naš stil. Nema opravdanja, nema alibija, i dalje imamo dobar tim, uprkos povredama", rekao je Pelegrini sinoć na konferenciji za novinare.

Čileanski trener mogao bi nakon duže vremena da ima na raspolaganju Davida Silvu, a velike su šanse i da se oporavi kapiten Vensan Kompani, koji takođe nije igrao protiv Evertona.

Garsija: Već smo prevazišli očekivanja

Trener Rimljana Rudi Garsija pokušao je da opusti svoje igrače izjavom da su već prevaziđena sva očekivanja.

"U teoriji, mi smo već trebali da budemo vani, jer smo bili u četvrtom šeširu", kazao je Francuz.

Ipak, Roma je dugo čekala ovaj dan, ovakvu šansu...

"Ovo je specijalna utakmica.Za klub, za igrače, mene kao trenera. Ovo je kao finale!"

Barsa i PSŽ za prvo mjesto

Zlatan Ibrahimović se vraća na „Kamp Nou”, a Barselona će pokušati da pobijedi Pari Sen Žermen i preotme mu prvo mjesto u grupi.

Dilema je još u grupi E - ko će uz Čelzi u osminu finala. Sporting ima dva boda više od Šalkea, ali gostuje Čelziju, dok Njemci imaju lakši zadatak u Mariboru.

Bonus video: