Tuga na "Enfildu", Juve prošao miroljubivim remijem

6 komentar(a)
Rahim Sterling, Foto: Reuters
Rahim Sterling, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2014. 21:55h

Liverpulov kraj u Ligi šampiona je savršeno odslikao situaciju koja vlada na „Enfildu” ove sezone, pa je osmina finala Lige šampiona ostala i drugi put zaredom u ovom takmičenju samo san za velikana.

Ali, Evropa i Liga šampiona nisu za vađenje, pa je Brendan Rodžers sa svojim timom ponovio praktično iste greške kao i u Premijer ligi do sada, ali i u duelima sa Ludogorecom (pobjeda i remi), Bazelom u Švajcarskoj (poraz)...

Ukratko, Liverpulu je treće mjesto i Liga Evrope na proljeće puna kapa, jer je u ovom trenutku predaleko od elite koja vlada Starim kontinentom. Švajcarci su igrali odličan fudbal i zaslužili prolaz...

Džerard: Nismo zaslužili više

Bazelu je u Liverpulu trebao bod, a išao je na sva tri, iako je posljednjih petnaestak minuta i s igračem više (isključen Lazar Marković) strahovao nakon što je Stiven Džerard majstorijom iz slobodnog udarca vratio nadu domaćinu.

"I nakon što smo dali gol znao sam da će biti teško s desetoricom na terenu. Jednostavno smo bili veoma loši u prvom poluvremenu, što nije smjelo da nam se desi", rekao je Džerard.

Na kraju je završeno bez pobjednika (1:1), pa su Švajcarci ugrabili drugo mjesto i plasman među 16 najboljih, dok Liverpul mora „po kazni” u manje takmičenje. Liverpul nikada nije izgubio kod kuće u Ligi šampiona kada je Džerard bio strijelac, ali ovog puta to navijačima nije bila neka utjeha.

"Nismo ni zaslužili više, jer smo imali previše praznog hoda kroz grupu. Izgubili smo naivno u Bazelu, onda i primili nevjerovatan gol za remi protiv Ludogoreca... Nismo bili dovoljno dobri", dodao je Džerard.

Real je u istoj grupi deklasirao Ludogorec sa 4:0 golovima Kristijana Ronalda, Gareta Bejla, Alvara Arbeloe i 20-godišnjeg Alvara Merdana.

Tako to rade Španci i Italijani...

U grupi A, Atletiko Madrid je obezbijedio prvo mjesto remijem bez golova protiv Juventusa u Torinu i tako lansirao „staru damu” u osminu finala.

Zbog toga je izvisio Olimpijakos, iako je savladao Malme sa 4:2 u Pireju. Grci sigurno nisu očekivali da će im devet bodova u grupi i pobjede nad Atletikom i Juveom kod kuće biti dovoljne samo za Ligu Evrope...

Juve je protiv „kolćonerosa” i igrao „na nulu”, a mnogo se nije bunio ni Atletiko (izuzev nekoliko situacija u prvom poluvremenu), pa je rezultat u klasičnom špansko-italijanskom dvoboju, kada i jedni i drugi mogu da kalkulišu, mogao da se „namiriše” već na samom startu drugog poluvremena...

"Cilj je ispunjen i čestitam igračima. Liga šampiona je jako takmičenje, postoje četiri ekipe koje su nedodirljive, to su Bajern, Real, Barselona i Čelzi. Sa svima ostalima možemo da igramo", poručio je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Monako prvi u grupi, Zenit izvisio

Iz grupe C, u osminu finala idu Monako i Bajer. „Kneževi” su u direktnom duelu za prolaz savladali Zenit kod kuće sa 2:0.

Borusija je u grupi D remizirala protiv Anderlehta kod kuće (1:1, strijelci Ćiro Imobile i Aleksandar Mitrović) i to joj je bilo dovoljno za prvu poziciju, uprkos tome što je Arsenal razbio neozbiljni Galatasaraj u Istanbulu sa po dva gola Lukaša Podolskog i Arona Ramzija. „Milioneri” su grupu završili ispred „tobdžija” zahvaljujući boljoj gol-razlici (plus tri).

"Pobijedili smo u četiri utakmice, po jednu izgubili i remizirali. Kada se osvrnemo, možemo da žalimo što nismo savladali Andrleht, a vodili smo sa 3:0. Nije isto biti prvi ili drugi u grupi, ali sačekaćemo žrijeb za osminu finala pa tek onda vidjeti šta je bolje", istakao je menadžer Arsenala Arsen Venger.

Rezultati

GRUPA A

Juventus - Atletiko M. 0:0

Olimpijakos - Malme 4:2

Fuster 22, Dominges 63, Mitroglu 87, Afelaj 90 - Kron 59, Rozenberg 81.

Tabela: Atletiko 13, Juventus 10, Olimpijakos 9, Malme 3.

GRUPA B

Real M. - Ludogorec 4:0

Ronaldo (penal) 20, Bejl 38, Arbeloa 80, Medran 88.

Liverpul - Bazel 1:1

Džerard 81 - Frei 25.

Tabela: Real Madrid 18, Bazel 7, Liverpul 5, Ludogorec 4.

GRUPA C

Monako - Zenit 2:0

Fereira 63, Fabinjo 89.

Benfika - Bajer 0:0

Tabela: Monako 11, Bajer 10, Zenit 7, Benfika 5.

Grupa D

Galatasaraj - Arsenal 1:3

Snajder 88 - Podolski 3, 90+2, Ramzi 11, 29.

Borusija D. - Anderleht 1:1

Imobile 58 - Mitrović 84.

Tabela: Borusija, Arsenal 13, Anderleht 6, Galatasaraj 1.

Bonus video: