Rudar u misiji: Bijeg na plus četiri

Mogren dočekuje Rudar danas od 13 h u odloženom meču 17. kola
1 komentar(a)
Vlahović i Brnović, Foto: Boris Pejović
Vlahović i Brnović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 10.12.2014. 08:59h

Četiri dana nakon što su osvojili jesenju titulu, a da pri tom nisu isprljali dresove, fudbaleri Rudara danas će biti u još značajnijoj misiji.

Ako pobijede Mogren u Budvi u odloženom meču 17. kola, izabranici Mirka Marića pobjeći će ekipama Sutjeske i Mladosti na ove sezone rekordna četiri boda, što bi bila sasvim pristojna zaliha za miran odlazak na skoro tromjesečnu zimsku pauzu.

Pobjedom na Lugovima, Pljevljaci bi istovremeno krunisali sjajnu polusezonu u kojoj su doživjeli samo dva poraza, dva puta remizirali, te zabilježili 12 pobjeda.

"Zasluženo smo na prvom mjestu, a utakmica sa Mogrenom nam daje priliku da se učvrstimo na čelnoj poziciji", kaže kapiten Nedeljko Vlahović, koji priznaje da su bodovi značajniji od virtuelne jesenje titule.

"Lijepo je biti prvi na polusezoni, ali jesenja titula ne znači ništa. Mnogo je važnije da budemo prvi kada bude najviše trebalo, u maju!"

U Rudaru su oprezni pred gostovanje Mogrenu, koji je pretposljednji na tabeli, uz to i pritisnut nestvarnim finansijskim problemima.

"Na papiru pobjednik se zna, ali mi se obaziremo samo na teren i ono što tamo uradimo za 90 minuta. Tako će biti i danas. Budvani znaju da budu vrlo neugodan protivnik, imaju dosta kvalitetnih fudbalera i u stanju su da iznenade ako se samo malo potcijene", optimista je udarna igla pljevaljskog prvoligaša, Igor Ivanović.

Meč na Lugovima trebalo je da se igra u subotu, ali je odložen zbog obilnih kiša.

"U goste nam stiže lider i jesenji prvak, što dovoljno govori kakav nas posao čeka. Bez obzira na sve, nećemo se unaprijed predati, pokušaćemo da ostavimo što bolji utisak - kaže napadač Mogrena Vule Vujačić.

Duel na Lugovima počinje u 13 časova, a sudi Miloš Bošković iz Podgorice.

Bonus video: