Delio Rosi: Jovetić je kao Toti i Del Pjero

5 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2014. 15:19h

Bivši trener Fiorentine Delio Rosi upozorio je Romu da se "čuva njegovog bivšeg pulena", Stevana Jovetića, sjutra veče na Olimpiku u odlučujućem meču za plasman u osminu finala Lige šampiona.

Roma i Siti igraju meč u kojem nema povratka - "vučica" mora da pobijedi, ili da odigra neriješeno 0:0, dok engleskom šampionu odgovara svaki remi sa postignutim golovima, naravno i bilo koja pobjeda.

U nokaut fazi, dakle, nema mjesta i za Romu i za Siti, već samo za jednoga - pod uslovom da CSKA ne napravi senzaciju godine i savlada Bajern u Minhenu.

"Kada vidim kako igra Jovetić, odmah se sjetim Del Pjera. A po nekim pokretima, skokovima i genijalnim potezima, podsjeća me na Franćeska Totija", rekao je Delio Rosi, koji je trenirao Jovetića u Fiorentini.

Nastup crnogorskog napadača još je pod znakom pitanja zbog povrede zadnje lože, iako je Jovetić odradio posljednji trening u Mančesteru pred let za Rim. Trener Pelegrini želi ga po svaku cijenu u timu - naročito nakon povrede Kuna Aguera.

Delio Rosi, koji je trenirao još Lacio, Palermo i Sampdoriju, ima još jednog bivšeg igrača u sjutrašnjem duelu. U pitanju je ofanzivac Rome Adem Ljajić - sa kojim je urkstio pesnice prije tri godine dok je vodio Fiorentinu, nakon čega je otišao iz kluba,

"Ljajić me podsjeća na Meneza, iako još uvijek nema snagu Francuza. On je jedan od onih fudbalera koji individualnom majstorijom mogu da riješe utakmicu", zaključio je Delio Rosi.

Bonus video: