Kerol konačno proradio, Vila bolja od Lestera

0 komentar(a)
Endi Kerol, Foto: Beta/AP
Endi Kerol, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 07.12.2014. 18:09h

Vest Hem je dočekao raspoloženog Endija Kerola i poletio ka vrhu Premijer lige.

Žrtva "čekićara" je bio Svonsi, pa tim iz Londona, s utakmicom više od pratilaca Sautemptona i Mančester junajteda, drži treće mjesto Premijer lige.

Velšani su poveli iz prve prave akcije na meču (gol Vilfreda Bonija u 19. minutu, a onda je stupio na scenu Kerol - pogodak koji je postigao za izjednačenje bio mu je prvi još od marta...

Kerol je, ispostavilo se, najavio preokret, jer je pogodio i u 66. (uz pomoć veziste gostiju Liona Britona), a onda i asistirao Dijafri Sakou u finišu za konačnih 3:1.

Bivši napadač Njukasla i Liverpula je sedam od posljednjih 11 golova postigao glavom, a danas je prekinuo golgeterski post koji je trajao ukupno 878 minuta.

"Kada je spreman sto odsto Kerol je nezaustavljiv i može da bude jako koristan za tim. Danas se odlično kretao, radio ono što napadači treba da rade, ali znam da može da bude još dominantniji. Pobijedili smo zasluženo. Nakon primljenog gola smo pokazali karakter, što je sjajno", rekao je menadžer Vest Hema Sem Alardajs.

Vest Hem je tako slavio i treći put zaredom, nakon što je savladao i Njukasl i Vest Brom, dok je Svonsi bez pobjede u gostima još od avgusta.

A u Birmingemu, Aston Vila je savladala Lester sa 2:1 golovima Kjerana Klarka i Alana Hatona.

"Lisice" su tako nastavile crnu seriju, jer su bez pobjede već 10 utakmica, tačnije od trijumfa nad Mančester junajtedom 21. septembra.

Bonus video: