Dva gola pod reflektorima

5 komentar(a)
Ažurirano: 06.12.2014. 22:28h

Stadion pod Malim brdom je u 57. minutu sadržajnog derbija protiv Sutjeske ušao u istoriju crnogorskog fudbala. Dom fudbalera Petrovca obasjala je svjetlost reflektora, a Crna Gora dobila i drugi stadion gdje će ubuduće moći da se igra noću.

I baš kao da je taj trenutak, kada se na travnatom tepihu pojavila vještačka svjestlost, uticao na na fudbalere Petrovca i Sutjeske da ubrzaju igru. Odmah nakon osvjetljenja, stigli su i golovi - Sutjeska je u 59. minutu povela preko Kovačevića, ali je Muhović već u 61. donio konačnih 1:1.

Remi nije zadovoljio Nikšićane, koji rizikuju da na zimsku pauzu odu sa četiri boda zaostatka u odnosu na Rudar.

"Mislim da smo bili bolji rival od Petrovca i da smo zaslužili sva tri boda. Gol smo dali na vrijeme, domaćin nije igrao kvalitetan fudbal, a do izjednačenja je stigao nakon našeg kiksa", prokomentarisao je trener šampiona Mile Tomić.

"Ne slažem se sa ocjenom kolege da je Sutjeska bila bolji rival. Igrali smo tečan fudbal i znali kako da dođemo do rezultata. U prvom dijelu smo imali prilike da možda već tada prelomimo meč", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Petrovčani su zaista većim dijelom prvog poluvremena izgledali bolje od rivala. Posebno u uvodu meča, kada je Kacić imao dvije prilike. Sutjeska se probudla nakon pola sata, kada je najbolji strijelac lige Goran Vujović lob-udarcem umalo postigao i 13. gol u šampionatu, a šansu za goste imao je i Lukić.

Prvu šansu u nastavku imali su domaći preko Grbovića koji nakon gužve u šesnaestercu nije matirao Janjuševića. A nakon toga - tri šanse za goste za samo u samo tri minuta. Prvo je Lukić tukao iskosa sa desne strane - lopta je završila pored gola. U sljedećem napadu udarac Stefanovića sa desetak metara izblokirao je Grbović, da bi domaći u 62. minutu konačno kapitulirali.

Nakon greške veznog reda Petrovca lopta je stigla do Kovačevića koji je briljantnim lobom prebacio golmana Popovića. Radost gostiju, međutim, trajala je samo dva minuta. Bio je to mat u dva poteza - golman Popović je ispucao dubinsku loptu, Jasmin Muhović je umakao čuvaru i preciznim udarcem donio poravnanje.

Sutjeska je do kraja meča imala solidne prilike preko Stijepovića i Igumanovića, ali je Popović i tada bio na visini zadatka. Do tri boda mogli su i domaći, i to u posljednjem minutu - Savović je topovski tukao iz slobodnog udarca, Janjušević je odbranio...

Gužva po završetku meča

Deul u Petrovcu “nastavljen” je i nakon posljednjeg zvižduka sudije Miloša Savovića iz Podgorice, kada je došlo do velike gužve na terenu u kojoj su se našli fudbaleri oba tima.

Najratoborniji bio je golman Nikšićana Ivan Janjušević, koji je očigledno želio da se razračuna sa nekim fudbalerom Petrovca - nismo uspjeli da vidimo kojim.

Sve se završilo samo na verbalnom sukobu, a sudija Savović pokazao je žuti karton golmanu Sutjeske, iako je već bio odsvirao kraj.

Galerija

Bonus video: