Ronaldo u klubu 200, Real izjednačio rekord Barse

2 komentar(a)
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Kristijano Ronaldo, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2014. 23:13h

Real Madrid je upisao 18. pobjedu zaredom ove sezone i izjednačio rekord koji je držala Barselona iz ere Frenka Rajkarda, ali je sve to ovog puta ostalo u sjenci Kristijana Ronalda.

U trijumfu nad Seltom od 3:0 se, ustvari, nije dogodilo ništa neobično, jer je CR7 upisao 23. het-trik kada je Primera u pitanju, ali je sada otišao korak dalje i „učlanio” se u klub 200.

Portugalac je 200. pogodak u španskoj ligi upisao u 81. minutu kada je lijevom nogom zatresao mrežu na pas Marsela. Prije toga je iscenirao i iskoristio penal za 1:0, a onda volejom desnom nogom osigurao trijumf „merengesa”.

Samo nekoliko minuta pošto je postigao treći pogodak Ronaldo je ispraćen ovacijama kada ga je Karlo Anćeloti zamijenio. Nakon ove pobjede jedino što u Realu nije svakodnevica je povreda mišića Hamesa Rodrigesa.

Ronaldo nije prvi igrač koji je dao 200 golova u Primeri, prije njega su to uradili Lionel Mesi, Telmo Zara, Ugo Sančes, Raul Gonsales..., ali nijednom od njih nije trebalo manje mečeva u španskoj eliti da dođe do te brojke, jer je Ronaldo odigrao svega 178 mečeva...

Real je tako nastavio veliki pohod na titulu, a drugo mjesto je makar na dan preuzeo Atletiko Madrid.

Šampion je slavio u Elćeu sa 2:0 golovima urugvajskog defanzivca Hose Marije Himenesa u prvom i Marija Mandžukića početkom drugog poluvremena.

„Kolćonerosi” i dalje imaju četiri boda manje od velikog rivala, a Barselona, koja u gradskom derbiju danas dočekuje Espanjol, za liderom kasni pet bodova.

Ovo kolo će se pamtiti i po Kordobi, kojoj je trebalo 14 utakmica da dođe do prve pobjede u ligi nakon čak 42 godine. Klub iz Andaluzije, koji vodi Miroslav Đukić, pobijedio je Atletik u Bilbau, a jedini gol je dao Alžirac Nabil Gilas, pozajmljeni fudbaler iz Porta.

Kordoba je sada živnula na tabeli, jer sada je jedna od ukupno četiri ekipe s deset bodova u donjem dijelu tabele... A u sastavu Bilbaa se istovremeno mijenjala istorija, jer je prvi put za ovaj baskijski klub igrao jedan Afrikanac.

Riječ je o Injakiju Vilijamsu, momku čiji su roditelji ranije emigrirali iz Gane u Baskiju.

Španski mediji navode da je Vilijamsu istog trenutka kad je debitovao za prvi tim otkupna klauzula skočila sa 600 hiljada na 20 miliona eura, kao i da u ugovoru postoji stavka po kojoj mu prvi nastup za Atletik garantuje četiri puta veću platu.

Rezultati

Real - Selta 3:0 (Ronaldo 36. penal, 65, 83)

Elće - Atletiko Madrid 0:2 (Himenez 16, Mandžukić 53)

Atletik Bilbao - Kordoba 0:1 (Gilas 23)

Deportivo - Malaga 0:1 (Darder 21)

Nedjelja

Rajo Valjekano - Sevilja (12)

Barselona - Espanjol (17)

Viljareal - Real Sosijedad (19)

Granada - Valensija (21)

Ponedjeljak

Eibar - Almerija (17)

Levante - Hetafe (19)

Tabela: Real 36, Atletiko M. 32, Barselona 31, Sevilja 26, Valensija 24, Viljareal, Malaga 21, Selta 20, Atletik B. 18, Rajo 17, Eibar 16, Espanjol 14...

Bonus video: