Povrijeđeni Jovetić i Aguero, ali je Siti samo na minus tri!

2 komentar(a)
Aguero, Foto: Reuters
Aguero, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2014. 19:37h

Stevan Jovetić zbog povrede zadnje lože nije bio ni u protokolu za meč sa Evertonom, ali njegovo odustvo trener Manuel Pelegrini donekle kompezovao povratkom Edina Džeka.

A onda, još jedan šok - Serhio Aguero, strijelac 14 golova na 14 kola Premijer lige, u suzama je napustio teren već u 7. minutu, zbog bolja u koljenu.

Argentinac će gotovo sigurno propustiti ključni meč u Ligi šampiona protiv Rome u srijedu, za Jovetića još postoji nada.

"Aguero će se teško oporaviti do srijede i to je veliki problem. Za Jovetića ćemo vidjeti danas (nedjelja). Vjerujem da je u pitanju samo manji problem", kazao je Pelegrini.

Start meča sa Evertonom imao je apokaliptičku notu za aktuelnog šampiona, ali se završilo hepiendom - „građani” su slavili sa 1:0, čak i sa tinejdžerom Hoseom Posom u napadu (zamijenio Aguera), čime su iskoristili poraz Čelzija u Njukaslu da priđu lideru na samo tri boda!

Baš tako, borba za titulu je ponovo živa, iako se ne tako davno činilo da će Čelzi biti dominantan. Jedini gol za Siti stigao je iz više nego sumnjivog penala - Milner je pao, pa se pridigao, ali je sudija Mariner uperio prstom na bijelu tačku. Jaja Ture nije propustio takav poklon.

"To nije penal ni za milion godina", bio je komentar Roberta Martinesa, trenera Evertona.

A nakon serije od 21 utakmice bez poraza u svim takmičenjima - čime je izjednačen klupski rekord - Čelzi je izgubio. I to na gostovanju Njukaslu - treću sezonu zaredom!

"Sudija je produžio meč šest minuta, a trebalo je 20! Baš toliko vremena su ukrali dječaci koji sakupljaju lopte. Bilo smo, inače, veoma, veoma nesrećno da izgubimo ovaj meč. Nema panike, i dalje smo lideri - rekao je Žoze Murinjo, trener Čelzija.

Junak Njukasla bio je Patrik Sise koji je ušao sa klupe i zabio Čelziju dva gola - u 57. i 78. minutu.

"Nisam igrao dobro, ali je najvažnije da sam dao dva gola. Ekipa je igrala baš dobro. Tako sam srećan", skroman je nakon meča bio rekao je Papis Sise.

Prije tog drugog hladnog tuša za Čelzi, Azar je u 74. minuti bio u prilici da izjednači poslije idealne asistencije srpskog Branislava Ivanovića, ali je pogodio samo stativu.

Ipak, malo nade Čelziju dao je Didije Drogba koji je fenomenalnim udarcem glavom u 83. minutu smanjio na 2:1, ali to je i bio konačan rezultat. Bez obzira što su "svrake" završile meč sa desetoricom, nakon isključenja Stivena Tejlora osam minuta prije kraja.

"Zahvaljujući karakteru i disciplini uspjeli smo da pobijedimo ovog trenutka vjerovatno najbolji tim u Evropi. Ovo je poseban dan za nas", rekao je trener Alan Parđu britanskim medijima.

Čelzi je prekinuo seriju i ugrozio prvo mjesto.

"Nisam opsjednut rekordima i statistikama, to nije za mene. Ja samo želim da osvojim Premijer ligu", rekao je trener Murinjo.

Arsenal je u gostima izgubio od Stouka 3:2, i doživio četvrti poraz, pa "topdžije", polako, ali sigurno gubi korak sa ekipama iz vrha tebale.

Malo je falilo da Stouk večeras ispusti pobjedu, pošto je na poluvremenu vodio sa 3:0.

Gosti su golovima Santi Kazorle u 68. minutu iz penala i nekoliko trenutaka kasnije Arona Remzija smanjili vođstvo protivnika, ali nijesu imali snage za preokret.

U međuvremenu tim Arsena Vengera ostao je sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton zbog povlačenja dobio Kalum Čejmbers.

Liverpul je na Enfildu odigrao samo 0:0 protiv Sanderlenda.

Rezultati

Njukasl - Čelzi 2:1 (Sise 58, 79 - Drogba 83)

Hal - Vest Bromvič Albion 0:0

Liverpul - Sanderlend 0:0

Kvins Park Rendžers - Barnli 2:0 (Fer 51, Ostin 74)

Stouk - Arsenal 3:2 (Krauč 1, Krkić 35, Volters 45 - Kazora 68. penal, Remzi 70)

Totenhem - Kristal Palas 0:0

Mančester siti - Everton 1:0 (Ture (penal) 24)

Nedjelja

Vest Hem - Svonsi (14.30)

Aston Vila - Lester (17.00)

Ponedjeljak

Sautempton - Mančester junajted (21)

Tabela: Čelzi 36 bodova, Mančester siti 33, Sautempton 26, Mančester junajted 25, Vest Hem 24, Arsenal 23, Njukasl 23, Svonsi 22, Liveropul 20, Totenhem 20, itd.

Bonus video: