Pele se uz gitaru zahvalio svima

0 komentar(a)
pele, Foto: Reuters
pele, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.12.2014. 13:56h

Najbolji fudbaler svih vremena je prošao krizu i našao zanimljiv način da se zahvali svima koji su se molili za njegov život.

Čim se dovoljno oporavio, Pele je tražio da mu u bolnicu donesu gitaru, kako bi se uz muziku na svom Fejsbuk profilu odužio ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu, koji su se uplašili vijesti da je njihov idol u životnoj opasnosti.

„Ne brinite. Hvala vam svima puno, znam da ste zabrinuti za moje zdravlje, ali sam sada dobro. Hvala svima, hvala čitavom svijetu koji je iskazao veliko interesovanje za moje zdravlje. Želim da dođete u Brazil da se družimo tokom Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru. Čekam vas. Ovim riječima vam dokazujem da sam dobrog zdravlja. Hvala bogu i svima vama koji se molite za mene”, rekao je Pele na engleskom jeziku, uz neizbježno „obrigado” (hvala) na portugalskom.

Jedini igrač koji je tri puta osvajao titulu prvaka svijeta je operisao kamen u bubregu, ali se njegovo stanje pogoršalo nakon rutinske operacije.

Doktori u bolnici „Albert Ajnštajn” su ga prebacili na posebno odjeljenje, kako bi mogao da se potpuno oporavi, jer je zbog velikog broja posjetilaca bio pod rizikom da dobije infekciju.

Bonus video: