Podgorički derbi za kraj jeseni

60 pregleda 0 komentar(a)
Mladost-Budućnost, Foto: Luka Zeković
Mladost-Budućnost, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 06.12.2014. 10:05h

Fudbaleri Rudara osvojiće jesenju titulu, prvu u nezavisnoj Crnoj Gori, ako danas u Budvi savladaju pretposljednji na tabeli i finansijski posrnuli Mogren.

Posljednje kolo prvog dijela šampionata donosi još dva derbija: Petrovčani će uz pomoć reflektora (možda se simbolično i upale danas) pokušati da zaustave Sutjesku, dok Budućnost, valjda prvi put u istoriji, nije favorit protiv Mladosti u podgoričkom derbiju.

Paklena tradicija

Ko je favorit pod Goricom, može već da se diskutuje, ali tabela je jasna: Mladost ima četiri boda više i za poziciju je ispred Budućnosti na tabeli, a to se odavno nije dogodilo.

"Ovo je jedna od najtežih utakmica koju je Budućnost ikada igrala protiv Mladosti. Imaju jak tim, predvođen odličnim trenerom i čeka nas mnogo težak posao. Sa druge strane, želimo da ostanemo u trci za titulu i ne smijemo da dozvolimo da nam Rudar umakne više od šest bodova", kaže Admir Adrović, najbolji strijelac Budućnosti.

Nevjerovatno zvuči podatak da Mladost u nezavisnoj Crnoj Gori nikad nije pobijedila Budućnost, a odigran je čak 21 meč - 19 u prvenstvu i dva u Kupu.

„Plavi” su zabilježili 15 pobjeda, dozvolivši „crvenim đavolima” svega šest remija. Može li Mladost da prekine ovu seriju?

"Nakon duže vremena ovo je podgorički derbi u pravom smislu te riječi. Budućnost je favorit zbog domaćeg terena i tradicije, ali je ova ekipa Mladosti više puta pokazala da je ne interesuje ništa osim terena. Imamo i mi našu seriju, nismo poraženi u prvenstvu već tri mjeseca i želimo da je nastavimo", kaže vezista Mladosti, nekadašnji fudbaler Budućnosti Marko Šćepanović.

Rudar oprezan pred posljednji korak

Još samo jedan korak - jedna pobjeda - nedostaje fudbalerima Rudara pa da krunišu sjajne partije u prvom dijelu šampionata.

Forma, plasman i kvalitet, svakako opredjeljuju favorita na Lugovima, Pljevljaci od toga ne bježe, ali sa dosta opreza čekaju duel u kome bi sve osim njihovog trijumfa ipak predstavljalo iznenađenje.

"Na papiru pobjednik se zna, ali mi se obaziremo samo na teren i ono što tamo uradimo za 90 minuta. Tako će biti i danas. Budvani znaju da budu vrlo neugodan protivnik, imaju dosta kvalitetnih fudbalera i u stanju su da iznenade ako se samo malo potcijene. Međutim, mi i jesmo na čelu tabele zato što smo sve rivale uvažavali i što smo sa svima igrali maksimalno ozbiljno od početka do kraja. To je do sada davalo rezultat, nema razloga da se ne ponovi i danas", optimista je udarna igla pljevaljskog prvoligaša, Igor Ivanović.

Sutjeska - najteže za kraj

U posljednjem kolu prvog dijela prvenstva Sutjesku čeka jedno od najtežih gostovanja, bez obzira što je Petrovac ove jeseni izgubio četiri meča pod Malim brdom (od Grblja, Budućnosti, Rudara i Mogrena).

Izabranici Mila Tomića žele da pobjedom ostanu u vrhu uoči pauze.

"Očekuje nas težak meč protiv neugodnog rivala, u uslovima koji neće biti idealni za igru. Moramo zbiti redove i odigrati najbolje kad je najpotrebnije. Nadam se da ćemo novim trijumfom okončati jesenju polusezonu, koja je u svakom slučaju bila uspješna ", rekao je Stefan Stefanović, vezista Sutjeske.

I Petrovčani, s druge strane, žele da krunišu dobru polusezonu.

"Svjesni smo da nas čeka težak meč, ali imamo puno razloga da vjerujemo da možemo do dobrog reultata", kaže Rudolf Marčić, pomoćni trener Petrovca.

Zeta na Trešnjici dočekuje Lovćen u meču kojem će oba tima pokušati da se iskupe za lošu polusezonu. Grbalj je veliki favorit protiv Berana, dok Bokelj u Kotoru protiv Mornara želi bijeg iz opasne zone.

Parovi 17. kola

GRBALJ - BERANE (13 časova) Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

MOGREN - RUDAR (13) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

ZETA - LOVĆEN (13) Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

BOKELJ - MORNAR (13) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

BUDUĆNOST - MLADOST (13) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

PETROVAC - SUTJESKA (13) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

Bonus video: