Jovetić: Meč sa Bajernom promijenio sezonu

„Moramo da ostanemo hladni, da nastavimo u ovom ritmu i da čekamo da Čelzi izgubi bodove”, kaže crnogorski reprezentativac
5 komentar(a)
Jovetić, Foto: Reuters
Jovetić, Foto: Reuters
Ažurirano: 05.12.2014. 12:12h

Četiri uzastopne pobjede u svim takmičenjima, dva vezana trijumfa na strani - nisu to brojke kojima se ponosi veliki tim, šampion jedne zemlje, ali su bile nekarakterističe za Mančester siti ove sezone.

Nakon velike krize koja je prvaka Engleske dovela na rub ispadanja iz Lige šampiona i značajno ga udaljila iz trke za titulu, Siti se oporavio i ostao u trci na oba fronta.

Stevan Jovetić , strijelac na dvije od pomenute četiri pobjede, uključujući i trijumf u Sanderlendu prije dvije noći, kazao je za engleske medije da je nedavni preokret protiv Bajerna u Ligi šampiona okrenuo Sitijevu sezonu na pravu stranu.

"Ta pobjeda nam je vratila vjeru u samopouzdanje. Igrali smo loše, posebno u Ligi šampiona. Onda se dogodio taj preokret koji nam je mnogo pomogao da prevaziđemo krizu. Od tada, igramo puno bolje", kazao je Jovetić .

Siti je gubio od Bajerna 2:1, a onda je Serhio Aguero postigao dva gola u posljednjih pet minuta za pobjedu „građana” 3:2 i ostanak u trci za plasman u osminu finala Lige šampiona.

Nakon toga, stigle su tri vezane pobjede u Premijer ligi - protiv Svonsija kod kuće, Sautemptona i Sanderlenda u gostima - za smanjenje razlike u odnosu na vodeći Ćelzi na šest bodova.

"Moramo da nastavimo tako. Nije lako, igramo utakmice svaka tri dana, ali moramo da damo 100 odsto i da se nadamo da će Čelzi gubiti bodove", istakao je crnogorski reprezentativac".

Jovetić je protiv Sanderlenda postigao četvrti gol u Premijer ligi ove sezone, drugi na posljednja četiri meča.

"Hvala Agueru na sjajnoj asistenciji. Cijela akcija je bila sjajna, pogodio sam lijevom nogom. Ipak, najvažnija je pobjeda. Nije lako dobiti meč kada primite gol na startu, mi smo vjerovali i preokrenuli već do poluvremena", kaže Jovetić, odajući priznanje Serhiju Agueru, koji ove sezone igra u životnoj formi.

"Dok god Aguero bude igrao i pogađao na ovakav način, Siti će pobjeđivati!", zaključio je naš reprezentativac.

Pelegrini: Aguero je među pet najboljih na svijetu

Trener Mančester sitija Manuel Pelegrini nije štedio komplimente na račun Kuna Aguera - najboljeg fudbalera Mančester sitija u dosadašnjem dijelu sezone. Argentinac vodi na listi najboljih strijelaca Premijer lige sa 14 golova na isto toliko odigranih utakmica.

"Ima 26 godina i napreduje svaki dan. Mislim da je među pet najboljih fudbalera na svijetu, a još je mladi, biće sve bolji i bolji", kazao je čileanski trener.

Karakteristika argentinskog napadača nisu samo golovi, tvrdi trener Mančester sitija.

"Pogađa mreže, ali ne samo to. Asistira, igra perfektno u polju".

Nakon pobjede nad Sanderlendom, Pelegrini je hvalio i ostale fudbalere.

"Jovetić je postigao gol. Jaja Ture je bio sjajan. Nasri se takođe vraća u formu", rekao je trener Sitija.

Bonus video: