Grof slavio u 90. minutu, N'Doje srušio Ural!

2 komentar(a)
Miodrag Božović Grof, Foto: Sport-express
Miodrag Božović Grof, Foto: Sport-express
Ažurirano: 03.12.2014. 18:30h

Na početku mandata na kormilu Lokomotive Miodrag Božović Grof je pokazao da mu nisu problem najveći derbiji, već utakmice sa ekipama iz donjeg dijela tabele, i to na domaćem terenu...

Nakon frustrirajućeg remija sa Ufom prije dva kola (0:0), pa velike pobjede nad Spartakom u moskovskom derbiju, "železnodoržniki" su se opet žestoko mučili protiv Urala na svojoj areni.

Ipak, pobjeda je stigla, i to u 90. minutu kada je N'Doje dočekao loptu na drugoj stativi i glavom je zakucao u mrežu za opšti delirijum fudbalera, stručnog štaba i navijača preporođenog moskovskog velikana.

Prethodno je Busufa izveo korner, a Pejčinović glavom sa prve stative prebacio loptu do senegalskog napadača. N'Doje je bivši napadač Kopenhagena, crnogorskoj javnosti je ostao upamćen kao strijelac četiri gola u dvomeču protiv Mogrena (6:0, 6:0) u kvalifikacijama za Ligu šampiona ljeta 2009.

Lokomotiva je diktirala ritam tokom većeg dijela meča. Ćorluki je u finišu prvog poluvremena poništen gol iz sumnjivog ofsajda, a tresla se i stativa gola Urala. Božović je nakon meča istakao veliko zadovoljstvo zbog pobjede, ali i revlost zbog suđenja:

"Otkada sam u Rusiji, ovo je najgora suđenje što sam vidio! Dva moja fudbalera su povrijeđena zbog oštrih startova protivnika. Makar dva igrača Urala morala su da dobiju crveni karton", kazao je Božović.

Meč u Moskvi igran je na temperaturi od četiri stepena ispod nule.

Božovićeva četa tako je naplatila veliki trijumf nad Spartakom u nedjelju i definitivno se priključila vrhu - sada je četvrta na tabeli, u zoni Lige Evrope, a na samo dva boda od 2. mjesta koje vodi u Ligu šampiona, a koje zauzima CSKA.

Kada je Božović došao, Lokomotiva je bila 9. na tabeli. A onda je krenula serija - sedam mečeva bez poraza (pet pobjeda i dva remija), te prolaz u četvrtfinale Kupa.

Sjajan završetak godine Božović će imati priliku da zaključi narednog ponedjeljka, kada Lokomotiva u posljednjem meču jesenjeg dijela sezone gostuje Tereku.

Bonus video: