Omladinci putuju u Bosnu, rivali još Ukrajina i Poljska

2 komentar(a)
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Miljenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.12.2014. 17:17h

Omladinska reprezentacija Crne Gore igraće sa selekcijama Ukrajine, Poljske i Bosne i Hercegovine u grupi 5 elitne runde kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo koje se 2015. godine igra u Azerbejdžanu.

Na žrijebu koji je danas održan u sjedištu UEFA u Nionu odlučeno je i da domaćinstvo turnira elitne runde, koji će se igrati od 14. do 19. maja naredne godine, pripadne Bosni i Hercegovini.

Naši omladinci po peti put će učestvovati na tunriru elitne runde kvalifikacija. Najbliži plasmanu na završni turnir izabranici Aleksandra Miljenovića bili su 2012. godine, kada su na turniru elitne runde koji se igrao u Engleskoj zauzeli drugo mjesto.

Selektor Aleksandar Miljenović zadovoljan je ishodom današnjeg žrijeba.

"Današ smo žrijebani iz prvog šešira, što nam je u startu dalo prednost jer se nismo mogli naći u istoj grupi sa najboljim selekcijama u ovom uzrastu. Moramo biti zadovoljni žrijebom jer u grupi nema izrazitog favorita i dobili smo grupu u kojoj sa svakom reprezentacijom možemo ravnopravno da igramo. Kvalitet je takav da možemo biti i prvi i četvrti u grupi a nadam se da, ako budemo kompletni i zdravi u vrijeme odigravanja elitne runde, možemo napraviti i korak više u odnosu na prethodne nastupe u elitnoj rundi, rekao je Miljenović za sajt FSCG.