Morati otkrio: Ibra je napuštajući Inter rekao da ništa nećemo osvojiti bez njega

68 pregleda 2 komentar(a)
Morati, Foto: Reuters
Morati, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2014. 16:36h

"Hvala, doviđenja, bilo je lijepo igrati sa vama, ali vi nećete osvojiti ništa više bez mene", bile su posljednje riječi Zlatana Ibrahimovića u dresu Intera, po svjedočenju tadašnjeg predskednika "nerazura" Masima Moratija.

Ibrahimović se spakovao i otišao u Barselonu, a Inter je naredne sezone osvojio sve - Ligu šampiona, Seriju A i Kup Italije.

Popularna "tripleta", pod dirigentskom palicom Žozea Murinja, bila je najuspješnija sezona u istoriji milanskog kluba (2009/10). Do druge titule prvaka u istroriji Moratijev klub stigao je baš preko Ibrahimovićeve Barselone, koju je Murinjov tim eliminisao u četvrtfinalu.

"Iako je to izjavio, na Ibru sam uvijek gledao kao na savršenog fudbalera. Pomogao nam je da osvojimo tri titule zaredom u Seriji A. Još se sjećam njegovog gola protiv Parme 2008. godine u posljednjem kolu, baš prije neki dan sam gledao reprizu te utakmice", kazao je Morati, koji se nedavno povukao iz Intera.

Iako je švedski reprezentativac imao na "Meaci" možda i najuspješnije razdoblje svoje karijere, nakon njegovog odlaska, slučajno ili ne, Inter je eksplodirao na evropskoj sceni.

Bonus video: