FS Srbije: Albanija je odbila novu utakmicu

57 pregleda 8 komentar(a)
Srbija-Albanija, Foto: Reuters
Srbija-Albanija, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.12.2014. 14:19h

Komisija za žalbe Uefa je juče odbila sve argumente Srbije i Albanije povodom incidenata u Beogradu sredinom oktobra, a dan kasnije je malo jasnije šta se događalo na sastanku u Nionu.

Zapravo, saopštenjem se oglasio Fudbalski savez Srbije i otkrio da je ponudio Albancima da se odigra novi meč, ali da je to odbijeno.

„Prije početka jučerašnjeg usmenog saslušanja, a na osnovu dogovora i odobrenja od strane nadležnih iz Uefe, članovi delegacije FSS su obavili razgovore sa predstavnicima FS Albanije. Na osnovu stava naše organizacije, a u skladu sa dosadašnjim izjavama, vođeni osnovnom željom da se dođe do sportskog rješenja i da pobijedi fudbal, poslijE svih dešavanja koja su uzburkala javnost u kompletnom regionu, članovi delegacije našeg Saveza ponudili su odigravanje nove utakmice. I pored toga što su odluke prvostepenog organa direktno išle u prilog svim ostalim ekipama iz grupe I - Portugalu, Danskoj i Jermeniji, uz nadu da će fer-plej i sportski duh odnijeti pobjedu, članovi delegacije FS Albanije su odbili predlog“, piše u saopštenju FSS.

Srbija je, inače, na kraju meč dobila službenim rezultatom 3:0, a onda je zbog slabe organizacije utakmice kažnjena s tri boda.

Dva saveza su kažnjena po 100 hiljada eura, a Srbija će naredni meč na svom terenu odigrati pred praznim tribinama.

Bonus video: