Manćini menadžer, Mihajlović trener Intera?

1 komentar(a)
Roberto Manćini, Foto: Beta/AP
Roberto Manćini, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.12.2014. 17:31h

Povratak Roberta Manćinija u Inter italijanski analitičari su okarakterisali kao prvi pravi korak Erika Tohira u pravljenju novog, velikog projekta, a mediji na Apeninima sada dolaze do važnih informacija - "Medijaset" navodi da bi popularni Manćo na ljeto mogao da postane menadžer u Interu i da bude glavni operativac u transfer politici.

Manćini bi tako napustio mjesto trenera u milanskom klubu i otvorio vrata Siniši Mihajloviću, velikom prijatelju s kojim je sarađivao u Interu i treneru kojeg jako cijeni i sam Tohir, pogotovo poslije Mihinog odličnog starta sezone sa Sampdorijom.

Suštinski, Manćini želi da ima slobodu u odlukama koju je svojevremeno imao ser Aleks Ferguson u Mančester junajtedu, s tim što ne bi imao dodirne tačke s vođenjem prvog tima, jer bi to bila Mihajlovićeva obaveza.

U prilog tome da Manćini baš i ne vidi sebe u budućnosti kao trenera govori i to što ima klauzulu u ugovoru s Interom (potpisao je do juna 2017. godine) po kojoj može da ode s funkcije već ovog ljeta.

Naravno, sve su to medijske spekulacije, ali italijanski novinari se pozivaju na pouzdane izvore bliske i Interu i Manćiniju.

Ako Inter zaista "odigra" ovako kako se najavljuje, to bi moglo da znači da Tohir ide kao onome što je zamislio, a to je da poslovanje kluba približi Premijer ligi.

"Tohir ima indonežanski pasoš, ali mu je fudbalska ideja isključivo - engleska", napisao je "Medijaset".

Po nekim informacijama, Manćini bi možda i ostao trener Intera naredne sezone ako se plasira u Ligu šampiona, pa je januarski prelazni rok ključan ako "crno-plavi" imaju ambiciju da budu među tri najbolja tima u Seriji A (u elitu bi se plasirali i kao osvajači Lige Evrope).

Inter tako za januar planira makar tri pojačanja, a najtraženiji profil je krilni napadač s kojim bi Manćini mogao da zaigra formaciju koju najviše voli (4-2-3-1).

Najbliži Interu je Alesio Ćerći iz Atletiko Madrida, a želje su i Ukrajinac Jevhen Konopljanka, Lukaš Podolski, Andre-Pjer Žinjak, Aleksandar Kolarov...

Bonus video: