"Frente" više ne stanuje na "Kalderonu"

0 komentar(a)
Navijači, Foto: Www.marca.com
Navijači, Foto: Www.marca.com
Ažurirano: 02.12.2014. 19:53h

Ubistvo navijača Deportiva u nedjelju u Madridu prije meča protiv Atletika pokrenulo je veliku borbu španskih vlasti protiv huligana, klubovi su dobili naređenja da moraju da reaguju, a prvi su to uradili „kolćonerosi”.

Klub sa „Visente Kalderona” je danas objavio da je zabranio poznatoj navijačkoj grupi „Frente Atletiko” ulazak na stadion i time jasno stavio do znanja koliko je spreman da doprinese da se bezbjednost na stadionima i oko njih poboljša.

Grupa „Frente Atletiko” je jedna od najpoznatijih kada su navijači Atletika u pitanju, broji preko četiri hiljada registrovanih članova, od kojih se makar 100 njih vodi kao „tvrdo navijačko jezgro”, spremno na sve samo da odbrani autoritet u svijetu ultrasa.

Vjeruje se da je upravo neko iz ove grupe u nedjelju ubio navijača Deportiva Fransiska Taboadu zvanog Džimi, 43-godišnjaka koji je bačen u rijeku Mansanares.

„Od danas grupa „Frente Atletiko” više nije zvanično priznata od strane kluba. Odluku da ih protjeramo sa stadiona smo donijeli nakon policijskih izvještaja u kojima su navijači identifikovani kao učesnici incidenata u nedjelju. Naša odluka je jasna, jer ljudski životi ne smiju da budu ugroženi”, stoji u saopštenju madridskog kluba.

I Deportivo je reagovao, ali nije bio tako rigozoran kao Atletiko.

Klub iz Galisije je suspendovao grupu „Rijasor bluz”, koja je učestvovala u incidentima u Madridu, i neće moći da posjećuje stadion na dva naredna meča.

I oba Depor igra protiv Malage - u Kupu kralja sjutra veče i u Primeri u subotu.

Bonus video: