Ivanović: Zlatna lopta Ronaldu, prekid protiv Albanije najgori događaj u karijeri

Fudbaler Čelzija istakao je bi Zlatnu loptu namijenjenu najboljem igraču svijeta trebalo da dobije napadač madridskog Reala Kristijano Ronaldo, dok u Premijer ligi ta nagrada pripada nekome iz redova šampiona Engleske - Mančester Sitija.
1 komentar(a)
Branislav Ivanović, Foto: Beta/AP
Branislav Ivanović, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.12.2014. 14:12h

Bek Čelzija i kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović rekao je danas da mu je prekinuta utakmica protiv Albanije u Beogradu najgori trenutak u karijeri.

"Veoma je teško, skoro nemoguće, izboriti se sa nefudbalskim stvarima i igrači nemaju uticaj na to. Htjeli smo samo da igramo fudbal, ali bili smo nemoćni posle incidenta koji se desio. To nije bio najgori događaj za mene u ovoj godini, već u cijeloj karijeri", rekao je Ivanović u intervjuu magazinu "4-4-2".

Fudbaler Čelzija istakao je bi Zlatnu loptu namijenjenu najboljem igraču svijeta trebalo da dobije napadač madridskog Reala Kristijano Ronaldo, dok u Premijer ligi ta nagrada pripada nekome iz redova šampiona Engleske - Mančester Sitija.

"Uvijek dajem prednost igračima koji su osvajali trofeje tokom godine i glas bih dao Ronaldu, koji je osvojio Ligu šampiona sa Realom. Tu bih svrstao i Bastijana Švajnštajgera koji je sa reprezentacijom Njemačke postao prvak svijeta. Lično, najviše volim Lionela Mesija, ali on ništa nije osvojio. Što se tiče Premijer lige, mislim da dobitnik mora da bude neko iz Sitija, David Silva, Serhio Aguero ili Jaja Tire", naveo je Ivanović.

On je dodao da ga je jako obradovao povratak Nemanje Matića u londonski klub, koji je došao iz Benfike početkom godine.

"Nemanja je fenomenalan igrač. Mi smo bliski prijatelji, često se naše porodice viđaju i sigurno je da ćemo ostati prijatelji i poslije završetka karijere. Njegov povratak mi je mnogo značio, ali i njemu i Čelziju. Matić je vođa u našoj igri i došao je u pravo vrijeme", kazao je desni bek "plavaca".

Ivanović je kazao da veoma žali što je zbog suspenzije propustio finale Lige šampiona protiv Bajerna u Minhenu 2012. godine, kada su "plavci" postali prvi put prvaci Evrope.

"Drago mi je što smo osvojili Ligu Evrope, ali to su različita takmičenja. Bez ozbira što sam postigao gol i osvojio takmičenje, uvijek bih ga zamenio za nastup u finalu Lige šampiona u Minhenu", rekao je Ivanović.

Ivanović je istakao da uživa u radu sa menadžerom Žozeom Murinjo, za kojeg je rekao da je najbolji trener na svijetu.

"Murinja zovu "posebni", ali više volim da mu se obraćam sa "perfektni". Rezultati govore sve i on je najinteligentniji trener na svijetu. Tačno zna kada treba da se izbori sa stresom i opusti atmosferu. Privilegija je raditi sa njim", zaključio je Ivanović.

Bonus video: