Matić: Murinjo me samo pogleda i odmah znam šta hoće

0 komentar(a)
Matić, Foto: Beta-AP
Matić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.12.2014. 10:17h

Vezista Čelzija Nemanja Matić kazao je da mu je odlična saradnja sa trenerom Žozeom Murinjom pomogla da ove sezone igra sa mnogo više samopouzdanja.

Matić se u januaru vratio u Čelzi iz Benfike i odmah postao nezamjenjiv u timu.

"Žoze mi je puno pomogao na polju samopouzdanja. Pred svaku utakmicu mi daje jasne instrukcije šta da radim, a ponekad ne mora ni da kaže, samo me pogleda i znam šta hoće. On je veliki trener i nadam se da ću nastaviti da napredujem u radu sa njim", rekao je Matić, prenosi Skaj Sport.

On je dodao da je u Portugaliji stekao neophodno iskustvo za igranje u Premijer ligi.

"Igrao sam u dobroj ligi, borio se za titulu, učestvovao u Ligi šampiona i finalu Lige Evrope. Ovdje je, međutim, sve na mnogo višem nivou i vjerujem da napornim radom mogu da budem još bolji", poručio je Matić.

Za razliku od Benfike, Matić u timu sa "Stamford Bridža" igra mnogo defanzivinije.

"Ranije sam više išao u napad, ali u timu kao što je Čelzi moram da budem defanzivan, jer imamo nevjerovatne igrače naprijed. Ne mogu da se poredim sa njima. Zadnji vezni je moja uloga i na to sam trenutno fokusiran", rekao je vezista "plavaca".

Čelzi igra sjajno ove sezone, prvi je u Premijer ligi sa 33 boda iz 13 mečeva, kao i u grupi G Lige šampiona, gdje ima tri pobjede i dva remija.

"Najvažnije je da igramo dobro. Na skoro svakoj utakimici postižemo dosta golova i uspješno se branimo. To nas čini srećnim i jakim. Ako možemo da napravimo nešto posebno, to će se vidjeti na kraju sezone", zaključio je Matić.

Bonus video: