Odluka Komisije za žalbe UEFA najkasnije do sjutra

0 komentar(a)
Srbija - Albanija, Foto: Beta
Srbija - Albanija, Foto: Beta
Ažurirano: 02.12.2014. 18:32h

Odluka Komisije za žalbe Evropske fudbalske unije (UEFA) povodom izrečenih kazni zbog incidenata na prekinutoj utakmici između Srbije i Albanije biće saopštena najkasnije do sjutra.

Fudbalski savez Srbije (FS S) prenio je da je u sedištu UEFA u Nionu danas održana sjednica te komisije i da je najpre obavljeno saslušanje svih nadležnih po ovom pitanju.

Usmeno su saslušani sudija utakmice Martin Etkinson, delegat utakmice Hari Bin, ekspert UEFA za bezbijednost i sigurnost Keni Skot, kao i komesar FS S Milivoj Mirkov.

U sastavu delegacije FSS bili su još generalni sekretar Zoran Laković, zamjenik generalnog sekretara Nebojša Ivković i članovi pravnog tima. Saslušani su i predstavnici FS Albanije.

Saslušanju je prisustvovao i disciplinski inspektor UEFA Migel Lietard Fernandez Palasios, a po završetku saslušanja i tog dijela sjednice tročlano vijeće Komisije za žalbe UEFA povuklo se na zatvoreni sastanak, navodi se u saopštenju FSS.

Sastanak je završen u 16 sati i predstavnici FSS i FS Albanije obavešteni su da će operativni dio odluke Komisije za žalbe UEFA biti saopšten najkasnije do sjutra.

Pisano obrazloženje donesene odluke biće dostavljeno u oba saveza najkasnije do 25. decembra 2014. Po dobijanju pisanog obrazloženja zainteresovane strane će imati zakonski rok od 21 dan za podnošenje eventualne žalbe Nezavisnom sportskom sudu u Lozani.

Kontrolna i Disciplinska komisija UEFA registrovala je prekinutu utakmicu između Srbije i Albanije službenim rezultatom 3:0 u korist Srbije, ali je istovremeno srpsku selekciju kaznila oduzimanjem tri boda u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope.

Takođe, Srbija je kažnjena da dvije utakmice kao domaćin u kvalifikacijama igra bez prisustva publike, dok je FS S, kao i Fudbalskom savezu Albanije naloženo da plate i novčanu kaznu od po 100.000 eura.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je 14. oktobra pred kraj prvog poluvremena, kada se iznad terena stadiona Partizana pojavila bespilotna letilica, dron, sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su uslijedili incidenti.

Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.

Bonus video: