Militov Rasing i River do posljednjeg daha u borbi za titulu

Princ je s dva gola predvodio Rasing na gostovanju Rosariju
0 komentar(a)
Dijego Milito, Foto: Www.radionacional.com.ar
Dijego Milito, Foto: Www.radionacional.com.ar
Ažurirano: 01.12.2014. 17:34h

U Argentini šokantne bitke za titulu nisu novost, a Rasing i River Platu čekaju paklenih 90 minuta u posljednjem kolu nakon kojih će biti jasno koji će od ova dva velikana postati šampion.

Kolo prije kraja Rasing ima dva boda više i duel kod kuće sa Godoj Krusom, dok "milioneri" gostuju Kilmesu i traže pobjedu da ostanu u igri.

U slučaju da timovi na kraju budu imali isti broj bodova, igrao bi se direktan okršaj za titulu, ali po informacijama iz Argentine posljednje kolo se neće odigrati za vikend kako je predviđeno u kalendaru.

"Krivac" za to je River kojeg čeka finale Kupa Sudamerikana protiv kolumbijskog Atletiko Nasionala - mečevi se igraju 4. i 11. decembra.

Tako bi završna runda argentinskog šampionata trebalo da se odigra tek za dva vikenda, vjerovatno u nedjelju 14.

Sinoćnji mečevi su očekivano donijeli mnogo neizvjesnosti - Rasing je slavio u gostima protiv Rosarija sa 3:0, i to uz dva gola Dijega Milita, i čekao duel Rivera protiv Banfilda. Na "Monumentalu" je bilo 3:2 za domaćina.

Da je River remizirao ili izgubio, u Aveljanedi bi se već slavila titula, prva od 2001. godine u kojoj je takođe učestvovao Milito. Taj pehar je bio prvi za Rasing još od 1966.

"Na korak smo od sna. Kada sam se vratio u Rasing, maštao sam o danu kada ćemo opet biti šampioni”, rekao je Milito nakon trijumfa protiv Rosarija.

Taj dan je mogao već da dođe, da River nije preokrenuo s igračem manje protiv Banfilda (3:2) uz dva pogotka još jednog veterana, Fernanda Kavenagija.

"Nastavljamo da pišemo istoriju. Prvo smo eliminisali Boku juniors u polufinalu Kupa Sudamerikana, sada smo ostali u igri za titulu. Sve to nam je dodatna motivacija za finale sa Kolumbijcima", kazao je Kavenagi, koji je sinoć postigao 100. i 101. pogodak u dresu Rivera.

Borba za titulu je, međutim, mogla da bude još spektakularnija da je Lanus pobijedio Boku.

Tim koji s klupe vodi legenda Boke Giljermo Baroš Skeloto je vodio sa 2:0 na poluvremenu, ali su mu šampionske snove prekinuli Emanuel Insua i Honatan Kaljeri...

Bonus video: