Rijera dobio otkaz u Udinezeu zbog pokera i vrijeđanja na Tviteru

0 komentar(a)
Albert Rijera, Foto: Pokeritaliaweb
Albert Rijera, Foto: Pokeritaliaweb
Ažurirano: 29.11.2014. 17:04h

Alberto Rijera nije više član Udinezea, koji je sa španskim fudbalerom raskinuo ugovor.

Umjesto da sa tribina (povrijeđen je) bodri saigrače na meču sa Kjevom (1:1), i proslavi 200. gol Di Natalea u Seriji A, Rijera je prošlog vikenda bio u kazinu "Perla" u slovenačkoj Novoj Gorici, gdje je učestvovao na poker turniru i čak osvojio drugo mjesto na zarađenih 3.550 eura!? Turnir je trajao punih 12 sati, do tri sata iza ponoći.

Poker je, međutim, samo kap koja je prelila čašu kod čelnika Udinezea nezadovoljnih što je Rijera imao previše fizičkih problema od kada je stigao na "Friuli", a posebno što je 24. oktobra na Tviteru izvrijeđao Udineze...

"Galatasaraj je bio najbolji klub u kojem sam igrao, Udineze je najgori", napisao je Rijera.

Ovaj 32-godišnji ofanzivni lijevi bek je u martu došao u Udineze. Odmah je bio proslijeđen na pozajmicu u redove engleskog drugoligaša Votford, čiji je isti vlasnik Đampaolo Poco, ali se na ljeto vratio u Udine.

Međutim, Rijera ove sezone nije odigrao nijedan zvaničan meč za "zebre", odradio je svega 10-ak treninga sa ekipom.

"Nije bio osoba za Udineze", nezvanično se moglo čuti iz kluba, dok je saigračima bio simpatičan.

"Briljantan momak, koji se fino uklopio, ali smo da malo gledali, posebno od septembra", rekao je anonimno jedan od igrača Udinezea.

Ponikao je u Majorki, potom je prešao prvo u Bordo, a onda u Espanjol (tokom boravka u Espanjol bio je i na pozajmici u Mančester sitiju), iz kojeg ga je Liverpul doveo 2008. godine za osam miliona funti.

Od tada se nije proslavio, nakon dvije sezone je otišao u Olimpijakos, a onda u Galatasaraj gdje je bio skoro tri sezone, do marta ove godine...

S obzirom na to da mu je supruga Ruskinja, možda Rusija bude njegova nova destinacija.

Rijera je prošao sve selekcije Španije, a za A tim je upisao 16 nastupa i četiri gola.

Bonus video: