Došao sam da igram svaku, a ne svaku drugu

„Želim da igram u kontinuitetu, imam kvalitet za to. Ako ću da sjedim na klupi, bolje mi je da sjedim u Torinu”
78 pregleda 3 komentar(a)
Marko Vešović, Foto: Nk-rijeka.hr
Marko Vešović, Foto: Nk-rijeka.hr
Ažurirano: 29.11.2014. 14:44h

Evropska Rijeka drugi je fenomenalan fudbalski produkt sa prostora bivše Jugoslavije, uz slovenački Maribor - dok Dinamo i Partizan ređaju poraze, ekipa sa Kantride je još u igri da izbori proljeće u Ligi Evrope, nakon pobjede nad Standardom iz Liježa (2:0). Slučajno ili ne, i na klupi Rijeke sjedi Slovenac - Matjaž Kek.

U trijumfu hrvatskog nad belgijskim predstavnikom učestvovao je i crnogorski internacionalac Marko Vešović, koji je odigrao svih 90 minuta, na poziciji desnog beka.

"Izuzetno zahtjevna utakmica, po kiši, hladnoći, naročito za mene jer nekoliko utakmica uopšte nisam igrao. Na kraju je ispala laka pobjeda, jer smo već na poluvremenu imali 2:0 i igrača više, ali smo u nastavku stali, iako smo imali brojčanu prednost", priča Vešović za „Vijesti”.

Kolo prije kraja, Rijeka još ima izglede da izbori plasman u nokaut fazu, ali će joj za to trebati pravo malo čudo - pobjeda u gostima nad Seviljom, aktuelnim pobjednikom Lige Evrope.

"Mislili smo da nam je glavi rival za 2. mjesto Fejnord, a onda smo čuli rezultat iz Roterdama gdje su Holanđani dobili Sevilju sa 2:0 i to nam je malo pokvarilo raspoloženje nakon pobjede. Ako želimo da idemo dalje moraćemo da pobijedimo Sevilju, koja je preozbiljan tim, naročito na domaćem terenu. Ali, vjerujemo u čudo, Rijeka je navikla da pravi čuda", kaže Vešović.

Tim sa Kantride drugu sezonu zaredom igra u Ligi Evrope.

"Rijeka je ozbiljan klub, ozbiljan tim. U hrvatskom šampionatu malo teže ide sa Dinamom, ali to je komplikovana priča. U svakom slučaju, zaostajemo četiri boda, a uskoro dolazi derbi, imamo šansi. Vešović, međutim, nije najzadovoljniji na Kantridi. Ljetos je došao pravo iz Serije A, iz Torina kao pozajmljen igrač...

"Nisam zadovoljan, jer sam došao da igram svaku, a ne svaku drugu utakmicu. U početku sam imao dobru minutažu, a onda sam bukvalno „nestao”, četiri utakmice nisam igrao ni minut, pa sam dva puta ušao sa klupe. Protiv Standarda sam igrao svih 90 minuta nakon duže vremena. Želim da igram u kontinuitetu, imam kvalitet za to. Vidjeću šta će biti na polusezoni. Ako treba da sjedim na klupi, bolje mi je da sjedim u Torinu", ističe Vešović.

Zadovoljan je, kako kaže, partijom protiv Standarda.

"Utakmica je igrana u jakom ritmu, što mi nije lako palo nakon što sam u posljednjih šest utakmica svega nekoliko minuta proveo na terenu. Do kraja polusezone su još dva meča, nadam se da ću igrati".

Bivši fudbaler Budućnosti i Zvezde još „luta” sa pozicijom...

"Protiv Standarda u Liježu sam igrao lijevo krilo, protiv Dinama u prvenstvu desno krilo, sada sam bio lijevi bek. Ali, na meni je da se prilagodim".

Pauza sa minutažom odrazila se i na Vešovićev statusu u reprezentaciji - nije ga bilo na spisku za meč sa Švedskom.

"Vjerujem da ću se opet izboriti za poziv. Imam kvalitet za reprezentaciju, ali teško to ide bez prave minutaže u klubu", zaključuje 23-godišnji fudbaler.

Rijeka će za dvije ili tri godine igrati Ligu šampiona

Uspon Rijeke počeo je prije tri godine, kada je klub preuzeo italijanski naftni magnat Gabrijele Volpi, vlasnik fudbalskog kluba Specije (čiji je član Marko Bakić), te vaterpolo klubova Pro Reko i riječkog Primorja.

Marko Vešović predviđa da će Rijeka uskoro igrati Ligu šampiona.

"Klub raste velikom brzinom. Vjerujem da su stalni nastupi u Ligi Evrope samo ulaznica za Ligu šampiona. Ubijeđen sam da će se za dvije ili tri godina Rijeka biti dio evropske elite. Uložen je novac, pravi se novi trening kamp sa manjim stadionom na kojem će Rijeka igrati utakmice dok se ne renovinara Kantrida. A nova Kantrida će izgledati fenomenalno, imaće kapacitet 35 hiljada mjesta", zaključio je Marko Vešović.

Bonus video: