Majkon spreman za meč protiv Intera

0 komentar(a)
Majkon, Foto: Beta AP
Majkon, Foto: Beta AP
Ažurirano: 29.11.2014. 11:30h

Trener Rome Rudi Garsija će za derbi sa Interom moći da računa i na desnog beka Daglasa Majkona.

Brazilac se oporavio se od povrede i biće spreman za meč protiv nekadašnjeg kluba.

Majkon se povrijedio koljeno na treningu sredinom oktobra, zbog čega je morao da pauzira više od mjesec dana.

Brazilski defanzivac se u evropskom fudbalu afirmisao upravo u Interu, za koji je od 2006. do 2012. godine odigrao 236 utakmica i postigao 20 golova.

Sa "neroazurima" osvojio je četiri titule Serije A, Ligu šampiona, dvije nacionalna kupa, tri Superkupa Italije i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Tokom karijere igrao je još za Kruzeiro, Monako i Mančester siti.

Manćini: Roma je bolja od nas, ali bićemo veoma motivisani

Trener Intera Roberto Manćini rekao je da njegov tim u meč protiv Rome u Seriji A ulazi kao autsajder, ali da će biti veoma motivisan kako bi ostvario trijumf.

"Mislim da Roma i bolji tim od nas, pogotovo što je trener Garsija duže na okupu sa igračima, dok sam ja skoro došao. Utakmice protiv Rome su oduvijek bile uzbudljive i očekujem pravi klasik italijanskog fudbala. Roma ima velike šanse da osvoji Skudeto, dobro su odradili prelazni rok i startovali u prvenstvu", rekao je Manćini.

Manćini se prošle nedelje vratio na klupu "neroazura" poslije smjene Valtera Macarija i na novom debiju odigrao neriješeno u gradskom derbiju protiv Milana (1:1).

Italijanski stručnjak je istakao da najveća opasnost "neroazurima" prijeti od legendarnog kaptena Rome Franćeska Totija.

"Očekuje nas novi težak ispit. Roma je u prednosti, ali bićemo veoma motivisani da kako bi zabilježili pobjedu. Nisam iznenađen igrama Totija, on je i dalje svjetska klasa. Nemam sumnju da je najbolji italijanski igrač svih vremena, iako nije osvojio mnogo trofeja. Cio život je u Romi i cio grad ga obožava", zaključio je Manćini.

Utakmica 13. kola Serije A između Rome i Intera igra se u nedjelju od 20.45 na stadionu "Olimpiko".

Bonus video: