Rudar - a sad na jesenju titulu

Rudar protiv Zete ima šansu da napravi veliki korak ka prvoj jesenjoj tituli. Sutjeska u Beranama, Mladost čeka Petrovac
0 komentar(a)
Budućnost - Grbalj, Foto: Vijesti
Budućnost - Grbalj, Foto: Vijesti
Ažurirano: 29.11.2014. 09:41h

Nakon što su „preživjeli” nalet Sutjeske i Mladosti i vratili se na vrh, fudbaleri Rudara imaju priliku da krunišu dobre partije iz prvog dijela šampionata i prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori osvoje jesenju titulu.

Upravo tako - Pljevljaci su jednom bili šampioni, jednom su završili kao drugi na tabeli, ali nikada do sada nisu proveli zimsku pauzu na čelnoj poziciji.

To će im uspjeti po prvi put ako danas pod Golubinjom savladaju Zetu, te naredne subote slave protiv posrnulog Mogrena u Budvi. Noma: Da se držimo našeg stila igre...

Pljevljaci, jasno, nemaju namjeru da gube lidersku poziciju, pa su u taj plan ukalkulisali i trijumf nad Zetom. Razloga za optimizam je mnogo, od odlične forme i sjajne atmosfere u ekipi, do činjenice da je teren pod Golubinjom ove jeseni neosvojiv za rivale.

"Ne sumnjam da ćemo tu ulogu opravdati na terenu. Važno je da se, baš kao protiv Bokelja prošle subote, od prvog do 90 minuta držimo svog stila igre i uspjeh neće izostati. Maksimalno poštujemo goste jer su sigurno bolja ekipa nego što to pokazuje plasman na tabeli, a da vrijede potvrdili su i u dvomeču Kupa protiv Mladosti gdje su uz malo sreće mogli i do same završnice tog takmičenja. Zato nikakvog opuštanja neće i ne smije biti, ozbiljno od starta i eto još jedne radosti", optimista je dvostruki strijelac u Kotoru, Riota Noma.

Sutjeska i Mladost za petama Eventualni kiks Rudara spremno čekaju Sutjeska i Mladost, koji imaju dva boda manje - Nikšićani su veliki favoriti u Beranama, dok Podgoričani u jednom od najinteresantnijih mečeva kola dočekuju Petrovac.

"Naš cilj je da u posljednja dva jesenja kola osvojimo šest bodova. Nažalost, remijem sa Mladosti izgubili smo lidersku poziciju. Ipak, još uvijek nije ništa izgubljeno, u preostala dva kola može doći do nove smjene na vrhu. Otežavajuća okolnost je što ne zavisimo sami od sebe, budući da se u ovom trenutku Rudar pita. U svakom slučaju motiva nam neće nedostajati. Najprije moramo savladati Berane, a zatim se okrenuti Petrovcu. U svakom slučaju ja sam optimista, a isto mišljenje dijele i moji saigrači. Meč protiv Mornara u Kupu jasno ukazuje da opuštanja u Beranama ne smije biti", kaže kapiten Sutjeske Jovan Nikolić.

Nakon prolaska u polufinale Kupa, Mladost će pokušati da u pobjedničkom ritmu završi i prvi dio šampionata. Zadatak je težak, jer na Stari aerodrom stiže još jedan polufinalista Kupa, petoplasirani tim na tabeli - Petrovac.

"Neće biti lako, ali imamo veliki motiv da završimo prvi dio šampionata u istom stilu u kojem smo igrali cijele jeseni. Uz to, Petrovac nam je veliki dužnik", kaže vezista Mladosti Luka Mirković.

Petrovčani su u prvom dijelu sezone savladali Mladost sa 4:2, a na Starom Aerodomu su neporaženi tri posljednja meča.

"Čeka nas neugodan rival, silno motivisan da nastavi sa dobrim partijama. Mladost je ekipa sastavljena od vrhunskih igrača, dobro vođena sa klupe. Ipak, znamo gdje leži naša šansa", poručuje napadač Petrovca Benjamin Kacić.

Lovćen će protiv Bokelja na Cetinju pokušati da prekine seriju od šest vezanih mečeva bez pobjede u oba takmičenja (pet poraza i remi), dok će Grbalj protiv Mogrena tražiti utjehu za eliminaciju iz Kupa od Budućnosti.

Budućnost još nije izgubila u Baru

Budućnost gostuje u Baru, gdje još nije izgubila u nezavisnoj Crnoj Gori (po tri pobjede i remija).

"Nemamo pravo na kiks ako želimo da zadržimo korak sa vrhom", kaže defanzivac Mihailo Tomković.

Mornar je u usponu forme...

"Motiv je tu, svi smo spremni i orni da još jednom odigramo dobro u svom domu. Stiže nam mlada i talentovana ekipa, koju vodi jedan od najboljih stručnjaka u zemlji. Znamo šta je njihov cilj, ali smo isto tako znali da nebrojeno puta do sada sa favoritima odigramo dobro", riječi su Igora Arsenijevića, prvotimca Mornara.

Parovi 16. kola

BERANE - SUTJESKA (13)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinja)

MLADOST - PETROVAC (13)

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

MORNAR - BUDUĆNOST (13)

Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

LOVĆEN - BOKELJ (13)

Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

RUDAR - ZETA (13)

Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

GRBALJ - MOGREN (13)

Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

Bonus video: