Radojičić: Budućnost mora da bude u vrhu

"To još nije to. Treba nam kvalitet, i ja vidim isto što i vi novinari. Pokušaćemo da dovedemo neka pojačanja i siguran sam da ćemo igrati bolje na proljeće, ali ne treba potcjenjivati ni ove momke", kaže Radojičić
1 komentar(a)
Dragan Radojičić, Foto: Boris Pejović
Dragan Radojičić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.11.2014. 16:08h

Budućnost se plasirala u polufinale Kupa i donekle izvukla polusezonu, u kojoj je od vrha prvenstvene tabele udaljenja šest bodova, a ispred nje su čak tri tima.

Eliminacija Grblja omogućila je Podgoričanima da ostanu u igri za oba trofeja - bilo to realno ili ne - a treneru Draganu Radojičiću da u miru, bez navijačkog ili medijskog pritiska (nekada je to bilo nezaobilazno kada je Budućnost u pitanju) sprema ekipu za nastavak šampionata, gdje će se glavne borbe voditi na proljeće.

Radojičić je nedavno kazao da je da je cilj sakupiti što više bodova do kraja jeseni i plasirati se u polufinale Kupa, čime bi, kako je naglasio, bio izvučen maksimum iz ove ekipe.

I - Budućnost je u polufinalu, a do kraja jeseni u prvenstvu čekaju je gostovanje Mornaru i derbi protiv Mladosti u Podgorici.

"Olakšanje je veliko, jer definitivno ne funkcionišemo na način na koji treba da funkcionišemo, na način na koji ja želim da funkcionišemo. Rekao sam da nam je cilj da prođemo u završnicu Kupa i da sakupimo što više bodova do kraja prvenstva. Prošli smo dalje i sada je olakšanje veliko, šanse za trofej su 50:50. Probaćemo i u prvenstvu da budemo što bliže vrhu, jer Budućnost mora da bude u vrhu", kaže Radojičić.

Za nešto više, kako kaže, potreban je dodatni kvalitet.

"To još nije to. Treba nam više kvalitet, i ja vidim isto što i vi novinari. Pokušaćemo da dovedemo neka pojačanja u polusezoni, vidjećemo koliko će klub imati sredstava za to. Ali, ne treba potcjenjivati ni ove momke, njihovu srčanost i želju. Uz nekoliko pojačanja, kada prođemo još jedne pripreme, siguran sam da ćemo igrati bolje i drugačije na proljeće. A do tada ćemo probati da osvojimo što više bodova iz preostala dva meča i primaknemo se vrhu, jer ponavljam, Budućnost uvijek mora da bude u vrhu", kaže Radojičić.

Kada su u pitanju pojačanja - trener Budućnost zna kakav mu profil treba.

"Biraćemo igrače po tome kakve su ličnosti".

Radojičić je, na kraju, branio opredjeljenje da Grbljane pod Goricom dočeka sa duplim blokom u odbrani, devetoricom fudbalere iza lopte, što je bila sušta suprotnost superofanzivnoj varijanti protiv istog tima nedavno u prvenstvu (poraz 3:2).

"Imali smo najgori mogući rezultat iz prvog meča, 0:0, i zato nismo imali prostora za grešku. Znali smo kako Grbalj igra, a znali smo i način kako da ih zaustavimo. Onemogućili smo ih da nas dobiju na način na koji su nas dobili prošli put. Rekao sam da je ovo četvrtfinale Kupa, da se ova utakmica ne igra, već dobija ili gubi. Mi smo dobili i čestitke igračima",

Bonus video: