Materaci vraća Nestu na teren, igraće za indijski Čenaj

0 komentar(a)
Nesta, Foto: Reuters
Nesta, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.11.2014. 13:23h

Alesandro Nesta je odlučio da prekine igračku penziju i vrati se na teren, i to u dresu indijskog Čenaja.

"To je gotova stvar. Zamijeniće Mendosu, ali ne znam kada će stići jer treba prvo da završi vizu", izjavio je trener Čenaja Marko Materaci, nekadašnji saigrač Neste iz reprezentacije Italije.

Informaciju je potvrdio još jedan bivši igrač Neste, ali iz Milana, Marko Broki, koji danas vodi brigu o omladincima Milana.

"Da si mi rekao da još želiš da igraš, ja bih te uzeo kod mene, jer mogu da imam jednog starijeg igrača u ekipi", napisao je Broki na svom Tviter profilu.

Materaci je odlučio da sa Nestom pojača odbranu za završnicu prvenstva Indije, u kojem je Čenaj trenutno lider sa tri boda prednosti u odnosu na Atletiko iz Kalkute.

Pitanje je, međutim, u kakvom je fizičkom stanju Nesta, s obzirom na to da se od igranja fudbala oprostio prošle godine igrajući za Montreal.

U indijskom šampionatu takmiči se osam klubova, a navijači mogu da uživaju u potezima Alesandra del Pjera, Davida Trezegea, Nikolasa Anelke, Roberta Piresa, Dejvida Džejmsa, Fredrika Ljungberga i ostalih velikana svjetskog fudbala, istina u poznim igračkim godinama.

Nesta je tokom karijere igrao za Lacio i Milan, sa kojim je dva puta bio prvak Evrope.

Bonus video: