Satisfakcija za sve što sam doživio u karijeri

1 komentar(a)
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Vukašin Poleksić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.11.2014. 12:26h

Golman crnogorske reprezentacije Vukašin Poleksić izabran je za golmana godine mađarskog šampionata u tradicionalnom izboru prestižnog budimpeštanskog lista „Nemzeti sport”.

Čuvajući mrežu ekipe Pečuj, Poleksić je u 2014. godini ostavio sjajan utisak, iako ga je povreda ramena spriječila da pruži doprinos i u završnici polusezone.

Prizanje „Nemzeti sporta” stiglo je četiri i po godine otkada je počela - a dvije otkada se završila, dvogodišnja suspenzija koju je Poleksić dobio od Uefe (2010-2012), i zbog koje mu je i karijera visila o koncu...

Juče je, kako kaže, dobio pravu satisfakciju za rad i vjeru u najtežim trenucima karijere...

"I kada nisam mogao da branim, kada sam bio pod suspenzijom, radio sam žestoko, vjerovao sam da će mi se sve vratiti jednog dana, da ću opet biti golman u pravom smislu te riječi. Ispostavilo se da sam bio u pravu, trud se isplatio. Ovo mi mnogo znači, ali u pravom smislu te riječi", kaže Poleksić, ističući da ga je iznenadila vijest o izboru za najboljeg golmana u Mađarskoj.

"Ne, nisam očekivao, kada su me zvali da mi saopšte bilo je kao grom iz vedra neba za mene. Dok sam branio za Debrecin, bio sam dva puta drugi i jednom treći u tom izboru. A sada sam bio prvi kada sam se najmanje nadao"

Poleksić je ljetos napunio 32 godine i kaže da se nikad nije tako dobro osjećao među stativama...

"Osjećam se sve bolje, da li to dolazi sa iskustvom ili nečim drugim, tek puno sam smireniji i imam više samopouzdanja nego kada sam bio mlađi. Sada mogu bolje da procijenim neka dešavanja na terenu, čak i da predvidim stvari, ne idem više glavom bez obzira", kaže Poleksić.

On se oporavlja od povrede ramena, zbog koje nije mogao da brani za reprezentaciju nedavno protiv Švedske u Podgorici.

"Sreća u nesreći je što sam se povrijedio u finišu polusezone i što dolazi pauza, koja će mi dobro doći da se oporavim".

Biće, dakle, sporeman za proljeće, ali i za duel sa Rusijom krajem marta u Podgorici.

"To nam je presudna utakmica. U prethodna dva kvalifikaciona ciklusa smo dobro krenuli, ali smo kasnije sve prosuli. Nadam se da će sada biti obrnuto, a vjerujem da je remi sa Švedskom bio dobra uvertira za to. Možemo da pobijedimo Rusiju, dobijali smo i bolje reprezentacije. I bod bi nas ostavio u igri, ali bi u tom slučaju odlučivali u Stokholmu i Moskvi, a to bi bilo preteško. Zato želimo tri boda, najvažnije je da svi budemo zdravi", istakao je Poleksić.

U borbu za opstanak sa novim trenerom: Pečuj preuzeo legendarni Robert Jarni

Pečuj se bori za opstanak u mađarskom šampionatu, a prije tri dana je dobio i velikog aduta na klupi - za prvog trenera postavljen je legendarni defanzivac Hajduka, Juventusa i Reala, jedan od najboljih jugoslovenskih bekova svih vremena, Robert Jarni.

"Ušli smo u lošu seriju, doživjeli smo šest vezanih poraza, a glavni razlog za to su povrede glavnih fudbalera. Vjerujem da će dolaskom Jarnija, kao i oporavkom nekoliko igrača, krenuti sve na bolje. Sa Jarnijem sam razgovarao prije dva dana, izrazio je nadu da ću se oporaviti što prije", kaže Vukašin Poleksić, koji je vjeran Pečuju:

"Potpisao sam nedavno četvorogodišnji ugovor. Sada je glavni cilj da izbjegnemo opasnu zonu", zaključio je Poleksić.

Bonus video: