Propala sezona za Lovćen, Petrovac opet u polufinalu!

0 komentar(a)
Petrovac-Lovćen, Foto: Savo Prelević
Petrovac-Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 26.11.2014. 19:12h

Sezona za fudbalere Lovćena, aktuelne vicešampione i osvajače Kupa, gotova je već u novembru! Petrovac je, s druge strane, izborio šesto polufinale u posljednjih sedam godina, a na proljeće će juriti i svoje drugo finale Kupa u nezavisnoj Crnoj Gori.

To je epilog duela na Obilića poljani u kojem su Cetinjani u prvom poluvremenu uspjeli da anuliraju zaostatak iz prvog meča (1:0), propustili priliku čak i da daju drugi gol, da bi se u nastavku zatresla njihova mreža nakon čega je sve bilo gotovo - 1:1...

"Ovi je vrlo loš momenat za nas. Počeli smo sezonu sa velikim ambicijama, a već sada smo praktično ostali bez oba trofeja. Teško je pronaći motiv u finišu polusezone, ali moramo da se izdignemo i probamo da pobijedimo oba meča u prvenstvu do kraja. Klub će postojati i poslije ovoga. Idemo dalje", rekao je kapiten Lovćena Vladan Tatar.

Cetinjani su bolje počeli i poveli u 23. minutu, kada je Draško Božović pogodio lijepim i rezantnim udarcem sa ivice šesnaesterca, nakon dodavanja Đurovića. Domaći su u tom periodu bili mnogo bolji tim i propustili su još nekoliko šansi da nokautiraju Petrovčane, koje je u igri držao sjajni golman Popović.

U nastavku, gosti su se oslobodili pritiska i dočekali grešku odbrane domaćih da postignu gol vrijedan polufinala - strijelac je bio Pejaković.

Do kraja meča, demoralisani fudbaleri Lovćena nisu imali ni snage ni volje da pokušaju da postignu još dva gola...

"Peti smo u prvenstvu, a među četitri najbolja u Kupu. Mislim da smo izvukli maksimum sa ovom ekipom u jesenjoj polusezoni. Ovo je veliki uspjeh, ali za nešto više trebaće nam pojačanja u drugoj polusezoni", vidno zadovoljan prokomentarisao je trener Petrovca Milorad Malovrazić.

LOVĆEN - PETROVAC 1:1 (prvi meč 0:1)

Cetinje - Stadion: Obilića poljana. Gledalaca: 500. Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica). Strijelci: Božović u 23. minutu za Lovćen, Pejaković u 68. minutu za Petrovac. Žuti kartoni: V.Martinović, I. Martinović, Vujović (Lovćen), Golubović (Petrovac).

Lovćen: Perović, Radunović, V. Martinović, Tatar, I. Martinović, Vušurović (Đurišić), Đurović (Kosović), Bogdanović, Brnović, Vujović, Božović

Petrovac: Popović, Radišić (Vujović), Grbović, Martinović (od 60. Muhović), Golubović, Kopitović (Leposavić), Kacić, Ivanović, Kajević, Pejaković, Tomić.

Bonus video: