Radulović riješio rulet

Kada je golman Zete Petković zaustavio šut Kneževića na početku četvrte serije, izgledalo je da je Zeta blizu polufinala, ali je Radulović uzvratio dvostruko, odbranivši udarce Kopitovića i Čolakovića...
0 komentar(a)
Miloš Lakić, Foto: Vijesti online/TV Vijesti
Miloš Lakić, Foto: Vijesti online/TV Vijesti
Ažurirano: 26.11.2014. 18:18h

Mladost ide u polufinale Kupa, zahvaljujući golmanu Mileti Raduloviću, a Zeta može da žali što nije iskoristila prednost koju je stekla u finišu penal serije, nakon što u 180 četvrtfinalnih minuta nije bilo golova.

Kada je golman Zete Petković zaustavio šut Kneževića na početku četvrte serije, izgledalo je da je Zeta blizu polufinala, ali je Radulović uzvratio dvostruko, odbranivši udarce Kopitovića i Čolakovića...

"Ispunili smo cilj, mislim da smo zaslužili sreću na kraju. U regularnom dijelu bili smo bliži pobjedi, i po igri i po situacijama za gol. Čestitke mojim momcima, pokazali su karakter. Imaju pravi pristup i na treninzima i na utakmicama, siguran sam da će im se to vratiti u nastavku sezone – rekao je trener Mladosti Aleksandar Nedović.

Njegov kolega Mladen Lambulić misli, međutim, potpuno drugačije...

"Kada se sve sabere, nismo zaslužili da izgubimo. Dali smo maksimum, odigrali možda i najbolju utakmicu u sezoni, ali nismo imali sreće da se na kraju radujemo – rekao je Lambulić.

Lambulić nije pomenuo možda i ključni detalj utakmice – u 51. minutu, nakon šuta beka Zete Čolakovića sa više od 30 metara, lopta je pogodila u ruku Milića, koji je stajao na ivici šesnaesterca. Čini se da je Milićeva ruka bila u kaznenom prostoru, ali se sudija Radovanović nije oglasio...

To je, doduše, bio i jedan od rijetkih uzbudljivih trenutaka na utakmici. Šćepanović je u uvodu meča sa sedam-osam metara poslao loptu preko prečke gola Zete, dok je u drugom poluvremenu Jovanović u padu bio neprecizan.

Zeta je, takođe, tek dva puta priprijetila. Udarac Dujkovića zaustavio je Radulović, a pokušaj Šofranca glavom, poslije kornera, završio je preko gola...

MLADOST - ZETA 4:3 penali – 0:0 (prvi meč 0:0)

Podgorica - Stadion Mladosti. Gledalaca: 150. Sudija: Pavle Radovanović. Strijelci iz penala:Lakić, Živković, Đalac, Milić (Mladost), Orlandić, Vlaisavljević, Šofranac (Zeta). Žuti kartoni: Novović (Mladost), Orlandić, Čolaković, Kukuličić (Zeta).

Mladost: Radulović, Živković, Radusinović, Lakić, Pejović, Mirković, Novović (Savićević), Đalac, Šćepanović (Lagator), Jovanović (Knežević), Milić.

Zeta: Petković, Aligrudić, Cavnić, Radulović, Čolaković, Dujković, Šofranac, Vukčević (Kopitović), Kukuličić, Burzanović (Vlaisavljević), Orlandić.

Bonus video: