Pavićević pogodio za polufinale, Budućnost izgbjegla "giljotinu"

2 komentar(a)
Budućnost - Grbalj, Foto: Vijesti
Budućnost - Grbalj, Foto: Vijesti
Ažurirano: 26.11.2014. 18:13h

Budućnost je pobijedila Grbalj i izbjegla "giljotinu" - plasmanom u polufinale Kupa, Podgoričani su ostali u trci i za drugi trofej.

Za razliku od prvenstvenog duela dva tima pod Goricom prije 25 dana, kada su Grbljani uništili Budućnost iz konktranapada (2:3), danas je pod svjetlošću vremena i prohladnom vremenu bila sasvim drugačija priča.

Trener Budućnosti Dragan Radojičić dočekao je Grbljane duplim blokom na sredini terena, pa je njegova ekipa bila ta koja je čekala priliku za protivudare. I vidjelo se da je to igra koja više leži ovakvom timu Budućnosti, bez obzira na 0:0 iz prvog meča i činjenicu da nije bilo prostora za grešku.

Svoju priliku Budućnost je dočekala je u 2. minutu drugog poluvremena, kada je Flavio lansirao Tomkovića, ovaj odigrao povratnu za Miloša Pavićevića, koji je ljevicom pogodio sa desetak metara.

"Rekao sam i prije meča - ovo je četvrtfinale Kupa, ova utakmica se ne igra, već dobija ili gubi", opravdao je oprezniji pristup svog tima trener Budućnosti Radojičić.

Nakon poluvremena bez šanse, maltene i bez šuta na gol, igra se otvorila nakon pogotika Budućnosti. Grbljani su morali da jurnu u napad, ali su protiv organizovanog domaćina stvorili samo jednu šansu - u 55. minutu Jablan je centrirao, a Nikač glavom sa deset metara promašio gol.

"Budućnost je odigrala tvrdo i takmičarski, što je logično za ovakav meč. Oni nisu napravili grešku, mi jesmo jednu i to je presudilo. Pokušali smo da izjednačimo, imali smo neke situacije, ali Budućnost je igrala maltene sa devet igrača iza lopte i nije bilo lako", rekao je Marko Vidojević, trener Grblja.

Podgoričani su nakon gola imali prostora u napadu, mogli su da postignu i drugi gol, ali je Vukliš odbranio pokušaje Hočka sa ivice šesnaesterca i Tomkovića glavom sa peterca. Probao je i Adrović glavom, ali pored gola.

Mirna utakmica pod Goricom umalo se pretvorila u incident kada su gostujući fudbaleri u posljednjim sekundama meča jurnuli na sudiju Miloša Novovića, smatrajući da je trebao da im dosudi penal. U opštem naguravanju sa korpulentim sudijom najgore je prošao kapiten Grbljana Carević, koji je završio na travi. Crveni karton dobio je golman Vukliš, pa je u posljednjih nekoliko sekundi na golu Grblja stajao štoper Manojlović.

BUDUĆNOST - GRBALJ 1:0 (prvi meč 0:0)

Podgorica - Stadion pod Goricom. Gledalaca: 300. Sudija: Miloš Novović (Podgorica). Strijelac: Pavićević u 47. minutu. Žuti kartoni: Ljuljanović, Tomković, Pavićević (Budućnost), Bogdanović, Vukčević, Manojlović (Grbalj). Crveni karton: Vukliš (Grbalj) u 90+3. minutu.

Budućnost: Ljuljanović, Raspopović, Kopitović, Simović, Bakrač, Tomković, Vukčević (Raičković), Hočko, Pavićević (Banović), Flavio, Adrović (Burzanović).

Grbalj: Vukliš, Pavlović (Kalezić), Manojlović, Carević, Bogdanović, Milojko, Jamazaki (Macanović), Janković, Vukčević (Leverda), Jablan, Nikač

Bonus video: