„Stara dama” skida prokletstvo?

1 komentar(a)
Karlos Teves, Masimilijano Alegri, Foto: Beta/AP
Karlos Teves, Masimilijano Alegri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.11.2014. 12:26h

Dan kada je Juventus posljednji put pobijedio u gostima u Ligi šampiona je prilično daleko, i to je ono što kod navijača „stare dame” izaziva strah pred duel sa Malmeom u Švedskoj koji bi mogao da odluči putnika u osminu finala.

Italijanski šampion je, naime, u seriji negativnih rezultata van Torina još od februara prošle godine i trijumfa u Glazgovu protiv Seltika (3:0, kada je strijelac bio i Mirko Vučinić).

Od tada, Juve je u krizi i igre i rezultata, nije pobijedio u šest vezanih utakmica, od čega je samo jednom remizirao i to protiv Nordsjelanda. U međuvremenu je gubio od velikana poput Bajerna i Reala, od aktuelnog vicešampiona Evrope Atletika, ali i od Galatasaraja i Olimpijakosa...

„Taj loš niz u Evropi mora da se prekine, ali on ne smije da nam bude glavni motiv u duelu sa Malmeom. Sada nam je najvažnije da završimo posao u grupi do kraja i da se plasiramo među 16 najboljih“, rekao je trener Juventusa Masimilijano Alegri.

Bitka s Olimpijakosom

Juve je trenutno na trećem mjestu, sa istim brojem bodova (ali i slabijim skorom u međusobnom duelu) kao Olimpijakos i praktično nema pravo na grešku, pogotovo što u posljednjem kolu u Torinu ima opasan meč s Atletikom, dok Grci dočekuju Malme u paklu Pireja...

„U ovoj grupi će stvari biti neizvjesne do samog kraja. O Atletiku ne mislimo, sada nam je prioritet Malme“, dodao je popularni Maks.

Juve u vrhunskoj formi dočekuje ovaj okršaj jer je u Seriji A u nizu od tri trijumfa, uz gol-razliku 12:0. Ipak, italijanski šampionat odavno nije mjerilo, Evropa daje konkretne odgovore o snazi...

„Kolćonerosi” žele da završe posao

Ako Atletiko večeras pobijedi Olimpijakos, jedna dilema iz grupe A biće otklonjena - tim Dijega Simeonea će se sigurno naći među 16 najboljih, bez obzira na to kako odradi meč s Juveom u posljednjem kolu.

Atletiko može i da remizira i prođe, ali pod uslovom da Juventus ne pobijedi Malme...

„Izgubili smo u Pireju od Olimpijakosa i ne zanosimo se da će nam biti lako“, rekao je Simeone, koji neće moći da računa na povrijeđenog Žoaa Mirandu.

Ali, i Olimpijakos ima računicu, a da ima i kvalitet pokazao je protiv Španaca na svom terenu, te u oba meča sa Juventusom.

Arsenal dočekuje Borusiju, koja je obezbijedila prolaz u osminu finala.

„Milioneri” imaju pet bodova više od „tobdžija”, a oni isti plus u odnosu na Anderleht, pa su stvari u grupi D kristalno jasne.

Parovi

Grupa A

Atletiko M. - Olimpijakos 20.45

Malme - Juventus 20.45

Grupa B

Bazel - Real Madrid 20.45

Ludogorec - Liverpul 20.45

Grupa C

Zenit - Benfika 18.00

Bajer - Monako 20.45

Grupa D

Arsenal - Borusija D. 20.45

Anderleht - Galatasaraj 20.45

Bonus video: