Revanši četvrtfinala Kupa: Prekretnica sezone

Utakmica na stadionu pod Goricom počeće u 15 sati i 30 minuta, dok će ostali mečevi zakazani za 13 sati.
0 komentar(a)
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Budućnost - Grbalj, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.11.2014. 15:39h

Sjutra se igraju revanš mečevi četvrtfinala Kupa Crne Gore. Za mnoge prekretnica sezone, utakmica koja će napraviti granicu - je li jesenja polusezona bila uspješna ili ne. Naročito za timove koji nisu ostvarili očekivane rezultate u prvenstvu, poput Budućnosti, Lovćena i Zete.

Uoči revanša spokojna je jedino Sutjeska, jer bi trebalo da se desi čudo nad čudima pa da Mornar nadoknadi tri gola zaostatka iz prve utakmice. Zato će biti vatreno na Cetinju u 13 časova, gdje će Lovćen juriti gol zaostatka protiv Petrovca, u istom terminu na Starom aerodromu, gdje Mladost i Zeta kreću od nule, ali i dva i po sata na stadionu pod Goricom, u možda najzanimljivijem revanšu između Budućnosti i Grblja (0:0 prvi meč).

Je li Budućnost naučila lekciju?

Budućnost je prije samo četiri sedmice poražena i nadigrana od Grblja pod Goricom sa 3:2. Jesu li momci Dragana Radojičića naučili lekciju iz tog duela, pokazaće 90 minuta vjerovatno najvažnijeg meča koji "plavi" igraju ove sezone.

"Tada smo odigrali najslabiju utakmicu od početka sezone i uvjeren sam da tako nešto ne može da se ponovi. Treba da odigramo kao u prvom meču Kupa protiv Grblja, samo se nadam da će realizacija biti bolja", kaže defanzivac Budućnosti Janko Simović.

I za Grbljane - utakmica sezone. Kup bi mogao da bude prečica do Evrope...

"Nećemo se braniti, nećemo igrati na 0:0, pokušaćemo da damo gol, vjerujem da možemo čak i dva. Napadačkom igrom pokušaćemo da se plasiramo u polufinale", kaže trener Grblja Marko Vidojević.

Ima li nade za Lovćen?

Možda i posljednju šansu da koliko-toliko sačuvaju sezonu fudbaleri Lovćena imaju danas u revanšu protiv Petrovca. Zadatak je (pre)težak, jer su Petrovčani, osim pobjede u prvom meču od 1:0, nedavno i u prvenstvu pokazali da su u boljoj formi od rivala (slavili na Cetinju sa 1:0).

"Kup je naš prioritet svih prioriteta, igramo za spas sezone i moramo dati sve od sebe da anuliramo minus iz prvog meča. Nije lako dobiti tim koji nas je tri puta pobijedio ove sezone, ali moramo da nađemo način", kaže ofanzivac Draško Božović, koji je golom protiv Mladosti u finalu donio Cetinjanima trofej prošle sezone.

U Petrovcu, s druge strane, tvrde da ih neće opustiti zaliha iz prvog meča, niti serija pobjeda protiv sjutrašnjeg rivala.

"Znamo da će Cetinjani sve uraditi da upravo u duelu sa nama isprave loš utisak, i okrenu sezonu u potpuno drugačijem smjeru. Svjesni smo da moramo postići gol koji bi olakšao posao i zato se nećemo opredjelti za klasičnu defanzivu", ističe napadač Petrovca Benjamin Kacić.

Mladost sanja jesen iz snova

Mladost je u samom vrhu tabele u prvenstvu, a prolaz u polufinale Kupa kompletirao bi jesen iz snova za četu Aleksandra Nedovića.

"Želimo da dobre igre u prvenstvu krunišemo prolaskom u polufinale Kupa i zato je ovo utakmica sezone za nas. Zeti odgovara rezultat iz prvog meča, ali igramo kod kuće i blagi smo favoriti", kaže Miroje Jovanović, desno krilo Mladosti.

Slična poruka iz Zete - utakmica sezone.

"Nismo primili gol na našem terenu i to nam daje šansu, jer će svaki naš gol vrijedjeti dvostruko. Rival je opasan, ali želimo u polufinale", kaže napadač Zete Milan Vlaisavlević.

Sutjeska je, za razliku od rivala, svoju "utakmicu sezone" odigrala u prvom meču i danas će samo potvrditi prvo polufinale Kupa od 2007. godine.

"Nećemo se opustiti, niti dozvoliti Mornaru da se ponada. Naš cilj je još jedna pobjeda", riječi su Andrije Pejovića, veziste Sutjeske.

Parovi:

LOVĆEN - PETROVAC (prvi meč 0:1) - 13.00 h

Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

MLADOST - ZETA (prvi meč 0:0) - 13.00 h

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

SUTJESKA - MORNAR (prvi meč 0:3) - 13.00 h

Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

BUDUĆNOST - GRBALJ (prvi meč 0:0) - 15.30 h

Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

Bonus video: