Murinjo traži pobjedu protiv Šalkea

Šalke predvodi bivši trener i fudbaler Čelzija Roberto di Mateo. On je 1996. godine iz Lacija prešao u Čelzi, odigrao 175 utakmica i postigao 26 golova. U martu 2012. godine je preuzeo prvi tim i osvojio Ligu šampiona i FA kup, ali je dobio otkaz u novembru.
71 pregleda 0 komentar(a)
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Žoze Murinjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.11.2014. 13:04h

Trener Čelzija Žoze Murinjo rekao je da će biti „veoma iznerviran“ ako se njegova ekipa ne plasira u osminu finala Lige šampiona.

Lider Premijer lige sjutra gostuje Šalkeu u Gelzenkirhenu. Engleski tim je prvi na tabeli sa osam bodova, a Njemci su drugi sa tri manje.

Čelziju je potrebna pobjeda za plasman u osminu finala, ali dovoljan mu je i bod, ako u drugoj utakmici u grupi Sporting iz Lisabona ne savlada Maribor.

„Moramo da osvojimo dovoljno bodova u preostale dvije utakmice kako bismo otišli u osminu finala. Ako izgubimo oba meča igraćemo na proleće u Ligi Evrope“.

„Ovaj tim želi da bude veoma dobar i zbog toga želimo da igramo protiv najboljih u najboljem takmičenju. Bio bih veoma iznerviran ako bismo igrali u Ligi Evrope“, rekao je Murinjo.

Šalke predvodi bivši trener i fudbaler Čelzija Roberto di Mateo. On je 1996. godine iz Lacija prešao u Čelzi, odigrao 175 utakmica i postigao 26 golova, a 2011. postao je pomoćni trener u stručnom štabu Andrea Viljaš-Boaša.

Kada je Portugalac otpušten, u martu 2012. godine, on je preuzeo prvi tim i osvojio Ligu šampiona i FA kup, ali je dobio otkaz u novembru.

Nije radio dvije godine, a prošlog mjeseca je preuzeo Šalke. Njemački tim pobijedio je u četiri od sedam utakmica koliko je švajcarski Italijan na čelu ekipe.

„Ovo je utakmica Šalkea i Čelzija, a ne moja i Di Mateova“, rekao je Murinjo.

U drugoj utakmici u grupi G, Sporting dočekuje Maribor. Obje ekipe moraju da pobijede kako bi ostale u trci za plasman u osminu finala.

Portugalci imaju četiri boda, a slovenački tim je upisao tri remija i poraz.

Bonus video: