Hajduk: Šuker je marioneta, Mamić je kontaminirao naš fudbal

„Uvrede dolaze od čovjeka koji je direktno sa ulice zavladao hrvatskim fudbalom. Sve te probleme možemo svesti pod zajednički imenilac. Ishodište svih problema u HNS-u je Zdravko Mamić“, rekao je član uprave Nikola Koceić-Bilan.
1 komentar(a)
Mamić, Foto: Savo Prelević
Mamić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.11.2014. 11:07h

Bura nakon neodigravanja velikog derbija hrvatskog fudbala između Dinama i Hajduka se ne stišava.

Splićani nisu željeli da izađu na Maksimir, jer su se solidarisali sa navijačima, kojima je zabranjeno da uđu na stadion.

Uprava „bilih“ je zatražila ostavke predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davora Šukera i cijelog Izvršnog odbora.

„Tražimo ostavku predsjednika i cijelog Izvršnog odbora HNS-a, kao i promjene u hrvatskom fudbalu tako da i Hajduk bude ravnopravan“, rekla je predsjednica Nadzornog odbora Hajduka Branka Ramljak.

Ona smatra da je sve što se dešava u hrvatskom „nogometu“ odgovoran savez i da da je potrebno hitno sazvati Skupštinu HNS.

„Mi se ne borimo samo za interese Hajduka, nego i za boljitak hrvatskog fudbala. Hajduk je jedan od najvećih klubova u Hrvatskoj, ako ne i najveći. Klub sa tradicijom, ali klub koga nema tamo gdje se odlučuje“.

„I ovo nije vapaj, ovo je poklič za promene. To kažem, jer znam da nismo sami, da su i drugi klubovi uz nas. Zašto su uz nas? Jer, mi tražimo promjene za sve, tražimo ravnopravnost u hrvatskom fudbalu“, poručila je Ramljakova.

Njen zamjenik Nikola Koceić-Bilan je bio oštriji i za sve optužio prvog čovjeka Dinama, Zdravka Mamića.

„Iz maksimirske fabrike laži svako malo izlaze nove. Jedna se stalno ponavlja, da ulica vodi klub. Ali, ulica vodi onda svaku izabranu vladu ili predsjednika“.

„Te uvrede dolaze od čovjeka koji je direktno sa ulice zavladao hrvatskim fudbalom. Sve te probleme možemo svesti pod zajednički imenilac. Ishodište svih problema u HNS-u je Zdravko Mamić“.

„Da, postoji predsjednik Šuker koji je instaliran<< od Mamića. Šuker je marioneta od stvarnog gazde hrvatskog fudbala. Zagrepčani su ogorčeni što je uzurpirao njihov omiljeni klub“.

„Mamiću je u posljednih 10 godina dozvoljeno da sistemski kontaminira medijski prostor, zbog njega je uništen i kult hrvatske reprezentacije. Preživjeli smo gora vremena, preživjećemo i ova“, rekao je Koceić-Bilan.

Bonus video: