Siti se bori za opstanak, Roma i CSKA za prolaz

„Moj pritisak da se plasiramo u osminu finala je važniji možda i od pritiska vlasnika kluba. Naravno, mislim da moramo da odemo u drugu fazu“, rekao je Manuel Pelegrini.
2 komentar(a)
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Manuel Pelegrini, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.11.2014. 12:24h

Manuel Pelegrini je poručio da Mančester siti mora da se plasira u osminu finala Lige šampiona i da će u posljednje dvije utakmice pokušati to da ostvari.

„Moj pritisak da se plasiramo u osminu finala je važniji možda i od pritiska vlasnika kluba. Naravno, mislim da moramo da odemo u drugu fazu“.

„Nekada ne ostvarite zacrtane ciljeve... Ali, imamo još dvije utakmice i vidjećemo šta će se dogoditi“, rekao je Pelegrini, prenijeli su danas britanski mediji.

Siti sjutra od 20.45 igra na svom terenu protiv minhenskog Bajerna utakmicu 5. kola grupe E. Šampion Engleske je u četiri utakmice osvojio samo dva boda i nalazi se na posljednjem mjestu na tabeli, dok je Bajern sa svih 12 bodova obezbijedio učešće u osmini finala.

Fudbaler engleske ekipe Samir Nasri rekao je da njegova ekipa nema šta da izgubi u predstojećim utakmicama.

„Imamo sreće što smo i dalje u igri za plasman u osminu finala, pošto dvije utakmice prije kraja imamo samo dva boda. U normalnim situacijama već bismo ispali. Sada je naša šansa, moramo da je iskoristimo“, rekao je Nasri.

Džejms Milner je optimista je po pitanju plasmana u drugu fazu.

„Imamo dvije utakmice - dobijemo obje i prošli smo. Možemo to da uradimo“, rekao je Milner.

U drugoj utakmici u grupi E, fudbaleri Rome sjutra od 18 časova igraju u Moskvi protiv CSKA. Ekipi Rudija Garsije je za prolaz u osminu finala potrebna pobjeda i da Siti ne savlada Bajern, a istu računicu ima i CSKA, koji sa „vučicom“ dijeli 2. i 3. mjesto sa po četiri boda.

Doduše, Rimljani imaju šansu da se izvuku i ukoliko izgube, ali tada ne bi zavisili od sebe.

Roma u utakmicu ulazi pobjedom protiv Atlante od 2:1, a CSKA nakon niza od dva poraza, a u subotu je izgubio od Krasnodara sa 2:1.

Bonus video: