Tresle se prečke, Milanu i Interu po bod

0 komentar(a)
Žoel Obi, Foto: Reuters
Žoel Obi, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.11.2014. 22:01h

Tresle su se prečke, viđeno je i nekoliko zicera, ali ni Milan ni Inter ne žale - remi u gradskom derbiju zadovoljio je i jedne i druge (1:1).

Filipo Inzagi je tako u prvom derbiju kao trener osvojio bod, Roberto Manćini na povratku na klupu „crno-plavih” nije izgubio i čini se da je to ono što su ova dva stručnjaka i priželjkivala.

Na kraju, Milan će žaliti za zicerom i prečkom Stefana el Šaravija u 75. minutu, Inter za dvije velike šanse Maura Ikardija...

"Ovo je realan rezultat i zadovoljan sam zato što sam radio s ekipom samo pet dana. Znam da nismo mogli mnogo toga da promijenimo, a bilo je i nekih grešaka. Bićemo bolji u narednom periodu", rekao je Manćini i dodao nije nezadovoljan partijom igrača od kojih očekuje da budu lideri - Matea Kovačića i Fredija Guarina.

Ikardi je prvu priliku imao u 8. minutu poslije velike greške Salija Muntarija, ali je Dijego Lopes bio sjajan na golu, i Inter je ubrzo kažnjen - Žoel Obi je izgubio loptu na sredini, lansiran je kontranapad protivnika koji je promiješao odbranu Intera i Milan je poveo majstorskim pogotkom Žeremija Meneza, koji je "otvorio" nogu.

U nastavku je, međutim, Obi ispravio grešku i Manćiniju za povjerenje vratio - golom. Nigerijac, koji ne bi ni bio u sastavu da je Ernaneš bio sto odsto spreman, u 61. minutu je šutirao mlako sa 20 metara, ali toliko precizno u kontra ugao da Lopes nije mogao ništa... Tamnoputom vezisti je to prvi gol u dresu Intera u Seriji A, i to u 54. meču...

Tragičar El Šaravi

El Šaravi je potom imao šansu nad šansama, a malo kasnije mu se revanširao i Ikardi kada je pogodio prečku.

Posljednji trzaj „rosoneri” su imali u 94. minutu kada je Žuan Žezus izblokirao udarac Andree Polija.

"Žao mi je što nismo iskoristili prednost koju smo imali i dvije velike šanse. Ipak, nisam nezadovoljan. El Šaravi? Ne krivi ga niko, u fudbalu je sve moguće, pa i da ne pogodi iz onakve pozicije. I ja sam promašivao slične prilike", istakao je Inzagi.

Kaljari izvukao bod u Napulju

Fudbalska filozofija Zdenjeka Zemana je opet donijela rezultat, igra spuštenog garda pomogla je Kaljariju da osvoji bod u Napulju (3:3), iako je gubio i 2:0 i 3:2 na „San Paolu”.

"Mogli smo i da pobijedimo", rekao je popularni Boem.

Već poslije pola sata igre Gonsalo Iguain i Gokan Inler su doveli „azure” u sigurno vođstvo, a Viktor Ibarbo je do poluvremena smanjio i najavio neizvjesnost.

Meč je vraćen u ravnotežu već u 47. kada je pogodio Dijego Farijaš, ali je brza bila i reakcija Napolija preko Džonatana de Guzmana u 62. minutu, pa je domaćin opet vidio put do pobjede.

Međutim, Kaljari je ekipa koja je upila filozofiju svog trenera, pa je već u 67. Brazilac Farijaš drugim pogotkom potpisao remi.

Napoli je tako prekinuo seriju od tri trijumfa u Seriji A.

A nakon dva poraza, na pravi put se vratila Fiorentina, i to na teškom terenu u Veroni (2:1).

Trijumf su donijeli Gonsalo Rodriges i Huan Kvadrado (Stefan Savić odigrao 90 minuta).

Sampdorija je remizirala u Ćezeni (1:1), dok je Empoli produbio krizu Parme i slavio na „Tardiniju” sa 2:0...

Antonio di Natale je postigao 200. gol u Seriji A na 400. meču, ali to je bilo dovoljno samo za bod Udinezea protiv Kjeva (1:1).

Rezultati

Milan - Inter 1:1 (Menez 23 - Obi 61)

Napoli - Kaljari 3:3 (Iguain 11, Inler 30, De Guzman 62 - Ibarbo 38, Farijaš 47, 67)

Verona - Fiorentina 1:2 (Lopes 39 - Rodriges 16, Kvadrado 62)

Parma - Empoli 0:2 (Vesino 45+1, Tavano 56)

Udineze - Kjevo 1:1 (Di Natale 45+1 - Radovanović 74)

Ćezena - Sampdorija 1:1 (Lukini 60 - Nika (autogol) 77)

Torino - Sasuolo 0:1 (Floro Flores 87)

Ponedjeljak

Đenova - Palermo 20.45

Subota

Lacio - Juventus 0:3

Atalanta - Roma 1:2

Bonus video: