Barani znali šta će i kako će na gostovanju komšijama

0 komentar(a)
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Luka Rotković, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 22.11.2014. 22:41h

Mornar je imao jasnu viziju kako da stigne do važnih bodova. Petrovac je imao veći broj poluprilika, ali ne i ideju kako da stigne do trijumfa.

Osmim potpisom u šampionatu, nakon briljantne akcije u koprodukciji Božović-Rotković, klasni napadač Mornara ovjerio je ogroman trijumf.

Ni u sedmom uzastopnom meču ova dva rivala mreža se nije tresla više od dva puta, a Petrovac još nema popunjenu kolonu neriješenih rezulatata kod kuće.

U 4. minutu domaći su probali nakon prekida. Korner Kacića, Martinović je ispratio pokušajem glavom - ne i golom. A onda su uslijedila tri uzastopna pokušaja Baranina u dresu Petrovca, Benajamina Kacića.

Prvo je u 17. minutu gađao suprotni ugao gola Ivanovića, nije bio precizan. Desetak minuta kasnije pokušao je i slabijom lijevom nogom - nije bilo opasnosti.

Najbliži golu bio je u 44. minutu, poslije pokušaja iz slobodnjaka, lopta je otišla iznad prečke.

"Imali smo nekoliko poluprilika koje nismo uspjeli da iskoristimo i kako to obično biva stigla je kazna. Mornar je od samog starta bio agresivniji rival i nije nam dozvolio da nametnemo naš stil igre. Važna utakmica očekuje nas u srijedu, a ovu ćemo morati da zaboravimo", rekao je pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Odlučujućem golu prethodila je ogromna prilika za Barane - Rotković je izbacio Božovića u prazan prostor, „spojio“ ga sa golom, ali Nemanja Popović je zaustavio siguran gol lijepim „čitanjem”.

U 89. minutu, međutim, greške nije bilo - Božović se magičnom asistencijom revanširao prvom napadaču Mornara, a Luka Rotković briljantnim udarcem glavom u padu matirao Popovića.

"Ogromna tri boda smo osvojili u Petrovcu. I smatram - sasvim zasluženo. Znali smo od starta kako da igramo protiv favorita i u tom naumu smo uspjeli. U ovoj situaciji trijumf nam predstavlja podstrek za sve naredne mečeve", kazao je pomoćni trener Mornara Dejan Nenezić.

Bonus video: